Comunicate de Afaceri

Chirurgie oculara Live, transmisa de Clinica Oculus la cel mai mare congres de profil din Italia

“Suntem onorati sa prezentam una dintre cele patru sesiuni de Chirurgie Live din cadrul Congresului Videocatarattarefrattiva, condus si organizat de un nume remarcabil al chirurgiei polului anterior ocular, Prof. Lucio Buratto. Ne bucuram ca putem impartasi experienta noastra si cu alti colegi de breasla, la nivel international, mai ales ca tehnologia FemtoLaser, cea mai moderna si precisa tehnica de operare a cataractei in lume, este folosita cu succes la clinica noastra, inca din anul 2013”, a declarat dr. Ozana Moraru, medic specialist chirurg oftalmolog si manager al Clinicii Oculus.

In intervalul orar 10:15 – 11:45, la Clinica Oculus au loc patru interventii chirurgicale, trei dintre aceastea fiind operatii de cataracta efectuate prin tehnica FemtoLaser si un sistem de ghidaj computerizat tip GPS, cu implantarea unora din cele mai moderne cristaline artificiale.

In primul caz, se implanteaza un cristalin Toric, cu ajutorul caruia se trateaza astigmatismul, acesta fiind centrat printr-un sistem de ghidaj computerizat (Verion) si astfel, asigura o precizie extrema a pozitionarii lui pe locul si pe axul dorit.

A doua operatie de cataracta presupune implantarea unui cristalin Trifocal, care favorizeaza independenta de ochelari, atat la distanta, cat si la aproape, si care se introduce printr-un sistem de implantare automata (AutoSert), asigurand astfel o precizie si siguranta extrema a implantarii.

Cel de-al treilea caz se realizeaza prin implantarea unui cristalin asferic pre-incarcat in cartus (sistem UltraSert), tehnologie prin care se evita orice atingere si manipulare manuala a sa, inainte de a fi introdus in ochi.

Sesiunea de Chirurgie Live se incheie cu o operatie la un pacient cu miopie si astigmatism rezidual dupa o operatie anterioara de hipermetropie forte, prin tehnologia iLasik. Aceasta presupune folosirea FemtoLaser-ului, pentru realizarea extrem de precisa si fara riscuri a primei parti a operatiei (voletul cornean), dar si a altui tip de Laser, ExcimerLaser, pentru tratarea miopiei si astigmatismului.

In timpul operatiilor, urmarite de aproximativ 1000 de oftalmologi din Italia si alte tari europene, se pot adresa intrebari in direct chirurgilor, iar acestia pot oferi explicatii referitoare la timpii operatori si momentele importante ale operatiei. Alaturi de medicii chirurgi, dr. Ozana Moraru si dr. Cristian Moraru, in blocul operator va fi si dr. Madalina Iliescu, in calitate de moderator al discutiilor. Imediat dupa sesiunea chirurgicala, acestia pleaca la Milano, unde vor fi prezentatori ai unor lucrari stiintifice si cazuri chirurgicale dificile, precum si moderatori-panelisti in simpozioanele din acest congres.

Despre Clinica Oculus
Infiintat in 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinica de microchirurgie oculara din Romania si cea mai mare clinica oftalmologica privata din tara, atat ca personal, numarand 57 de angajati, cat si prin amploarea serviciilor medicale (consultatii si operatii): 8 cabinete in care sunt consultati si tratati zilnic in medie 200-250 pacienti, doua sali cu trei mese operatorii, efectuandu-se aproximativ 550-650 operatii pe luna. Clinica ofera servicii acoperind aproape intreaga gama de specialitati medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractiva, chirurgia dezlipirii de retin, tratamente laser pentru afectiuni vitro – retiniene, precum si operatii de transplant de cornee.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare