Comunicate de Afaceri

Achizitioneaza o centrala termica cu modul de condensare din otel inoxidabil

Acest schimbator are de cele mai multe ori o forma cilindrica, realizat sub forma unei serpetine cu sectiune aplatizata pentru marirea suprafetei de transfer de caldura dintre gazele arse si agentul termic care se afla la interiorul serpentinei.

Schimbatorul are doua zone, zona de ardere propriu-zisa a amestecului de combustibil si aer, situata in partea anterioara si zona de condensare a vaporilor de apa continuti de gazele arse, situata in partea posterioara a acestuia. Pentru a nu se influenta termic si a se favoriza producerea fenomenului de condensare, cele doua zone sunt separate de o diafragma fibroceramica. Prin condesare, se recupereaza caldura latenta a vaporilor de apa si aceasta este cedata agentului termic care circula prin schimbator. In felul acesta, randamentul centralei cu functionare in regim de condensare creste cu valori cuprinse intre 10 si 12 procente in comparatie cu o centrala clasica.

In plus, mai avem si alte caracteristici pozitive:
– vaporii de apa care au un continut acid nu mai ajung in atmosfera, deci nu mai polueaza. Acestia ajung la canalizare, unde aciditatea este neutralizata.
– Temperatura gazelor arse care ajung in atmosfera este de 50-60 de grade, mult diminuata fata de o centrala clasica la care temperatura este de aproximativ 150 de grade. In acest fel centralele cu functionare in regim de condensatie contribuie la diminuarea fenomenului de incalzire globala.

Ca o concluzie generala referitoare la schimbatoarele de caldura realizate din otel inoxidabil, putem spune ca acestea sunt extrem de rezistente la coroziune si la socuri termice, aceste avantaje traducandu-se pentru clienti in beneficii cum sunt fiabilitate ridicata si costuri de intretinere foarte reduse.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ROMSTAL

Comentarii

Cauta

Categorii populare