Comunicate de Afaceri

Ce caracteristici de design al locurilor de joaca pot ajuta la reducerea riscului de agresiune

Deoarece designul locurilor de joc poate fi o modalitate importantă de a diminua agresiune, cum putem implementa caracteristicile de proiectare pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme? Există multe opţiuni:

1. Asiguraţi vizibilitate clară pentru o bună supraveghere
Un concept deschis, cu o bună vizibilitate, înseamnă că există mai puţine locuri în care agresorii pot să ascundă şi să comită violenţă. Vizibilitatea bună creează un mediu mai sigur pentru toată lumea. O modalitate de a face un loc de joacă mai sigur pentru toţi copiii este de a crea multe locuri speciale pentru îngrijitori şi supraveghetori. Faceţi aceste spaţii confortabile, cu o vedere bună asupra întregului loc de joacă.

Băncile şi alte zone de şedere în apropierea cailor de acces mai largi, concepute pentru a fi accesibile pentru scaunele cu rotile, asigură confort persoanelor care se pot odihni. Zonele umbrite deasupra băncilor şi a locurilor de relaxare pot încuraja părinţii să supravegheze copiii. Păstrarea bancurilor şi a zonelor apropiate de căile mai largi şi accesibile pentru scaunele cu roţile garantează că supraveghetorii şi îngrijitorii pot ajută copiii care au nevoie de ajutor suplimentar.

2. Oferiţi caracteristici de joacă pentru toţi
Echipamente de joacă adecvate genului şi vârstei pot asigura că toţii copii se simt incluşi. Atunci când copiii nu sunt excluşi din cauza vârstei sau a sexului, devine mai uşor pentru ei să joace împreună ca grup, ceea ce le permite să se cunoască reciproc, iar acest lucru ajută la reducerea agresiunii pe baza diferenţelor percepute.

3. Alegeţi un echipament pentru locuri de joacă proiectat pentru a încuraja jocul neagresiv
Echipamentele pentru locuri de joacă destinate să încurajeze jocul paşnic şi neagresiv reprezintă o parte importantă a designului unui loc de joacă bun. Echipamentele de joacă Atlas Sport, de exemplu, sunt platforme concepute pentru a încuraja copiii să se joace împreună, şi nu încurajează jocuri de război sau jocuri bazate pe agresiune.
Când alegeţi echipamentele pentru locul de joacă, luaţi în considerare dacă echipamentul ar încuraja orice tip de joc violent sau agresiv.

4. Alegeţi echipamente pentru locuri de joacă proiectate pentru a încuraja jocul cooperativ
Căutaţi echipament de joacă pentru copii care să încurajeze copiii să se joace împreună.
Jocul cooperativ asigură copiilor şansa de a socializa şi de a se juca împreună, ceea ce poate contribui la construirea de relaţii chiar şi prin diferenţe, reducând riscul de conflict şi contribuind la construirea prieteniei. Atunci când copiii se prefac că se joacă de-a magazinul, de exemplu, trebuie să coopereze, să cadă de acord asupra regulilor şi să colaboreze. Acest lucru poate contribui la dezvoltarea abilităţilor sociale şi a prieteniei mai mult decât la echipamentele destinate jocului individual.

  • 5. Echipamente de joacă pentru design încurajează jocul structurat
    Echipamentele clasice de joacă pentru copii, cum ar fi balansoarele şi leagănele, pot fi foarte distractive. Cu toate acestea, echipamentele concepute pentru a oferi un joc structurat pot fi mai bune pentru copiii care îşi dezvoltă încă abilităţile sociale de a învaţă să se joace cu ceilalţi, fără a-şi înăbuşi creativitatea.

http://joaca.atlassport.ro/ce-caracteristici-de-design-al-locurilor-de-joaca-pot-ajuta-la-reducerea-riscului-de-agresiune/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atlas Sport

Comentarii

Cauta

Categorii populare