Comunicate de Afaceri

Cum se trateaza lemnul exterior

http://onixsercom.ro/lacuri-pentru-lemn.html
Din exterior lemnul are si doi inamici Rzele Ultravilete care pot sa cauzeze o ardere superficiala la fel ca si pe pielea noastra si asta va duce la fisuri si la decolorare. Nimic dramatic dar prejudiciul va fi estetic.
Umiditatea pune probleme serioase in momentul in care apa de ploaie va ramane pe lemn si nu se va evapora repde. In cazul in care lemnul va ramane in contact cu solul si daca umiditatea va intra in lemn prin crapaturi, si nivelul de umiditate din lemn va va permite sa evitati aparitia ciupercilor de putregati si favorizarea aparitiei cariilor pentru lemn.
Tot lemnul nou sau vopsit necesita un tratament impotriva razelor UV, impotriva umiditatii, ciupercilor si insectelor sau muceagiului. Lemnul care este lacuit sau vopsit va trebui sa se decapeze si sa se trateze. Intodeauna este recomandat sa aplciati mai inati lazura si apoi vopseaua si lacul pentru ea si va intra in profuzimea lemnului protejandu-l.
Pasii recomandati pentru a trata si pentru a proteja lemnul sunt: slefuirea lemnului, degresarea sau decaparea pentru cazul in care vrei sa aplicati lacul sau vopseaua pe lemnul deja vopsit.
Grundul are roluld e ainchide portii lemnului, reduce consumul de vopsea care se poate aplica, protejeaza contra insectelor, umiditatii, mucegaiului si focului.
Aplicati lazura si baitul si oferiti protectie si culoare naturala pentru lemn.
Lazura este un produs pentru finisarea si pentru protectia lenului care are rolul de a impiedica patrunderea apei si de a lasa in acelasi timp si lemnul sa respire. La fel ca si vopselele lacul si lazura se face dintr-un liant si dintr-un solvent precum apa si alcoolul. Ele nu sunt suficiente si pentru buna tratare a lemnului pentru ca nu contin si ingrediente active impotriva insectelor. Lazurile incolore vor pastra aspectul natural pentru lemn.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Abira Web

Comentarii

Cauta

Categorii populare