Comunicate de Afaceri

Vrei sa schimbi aspectul mobilei din lemn masiv? Vopsea sau lac pentru lemn?

In randurile ce urmeaza vom discuta despre cum putem vopsi mobila sau daca e important sa alegem lac pentru lemn astfel incat sa punem lemnul si mai bine in valoare.

Vom lua ca exemplu lemnul de rasinoase. Mobila realizata din acest tip de lemn este adeseori vopsita partial sau chiar in totalitate, dar asta o face chiar mai frumoasa si apreciata. Fiind un lemn cu o natura noduroasa, imperfectiunile pot deveni deranjante, mai ales pe un mobilier de mari dimensiuni. Se recurge astfel la vopsirea partiala sau totala, pentru a fi acoperite.

O alta situatie in care se recurge la vopsirea lemnului este atunci cand coloratiile care apar sunt sub forma de pete sau au diferente mari de culoare desi sunt componente ale aceluiasi mobilier. Vopseaua are rolul de a uniformiza aspectul mobilierului, astfel incat sa nu apara tensiuni legate de partea estetica.

Daca optam pentru vopsirea partiala, rezultatul ar putea fi unul foarte interesat, dat tocmai de acele diferente de culoare.

Daca luam un al doilea exemplu cazul mobilierului din plop vom observa ca aici lucrurile tind sa se complice.

Deoarece plopul este un lemn de esenta repede crescatoare, cum îl numesc specialistii, colorarea lui este dificila iar absorbtia neuniforma genereaza adesea pete si un aspect plasticos. De aceea, in cazul plopului vopsirea trebuie sa fie urmata de patinare. Patinarea este cea mai des intalnita metoda de antichizare, de invechire a lemnului..

De cele mai multe ori dorim sa schimbam prin vopsire aspectul unor piese de mobilier pe care le avem de ceva vreme. Pentru ca acest lucru sa aiba efectul asteptat, este recomandat sa urmam urmatorii pasi:

- mobila trebuie curatata si degresata bine cu apa si detergent inainte de aplicarea vopselurilor. Trebuie evitata folosirea produselor de curatare specifice deoarece acestea pot afecta aderenta vopselei.

- pentru un plus de aderenta a vopselei, mobila trebuie slefuita usor inainte si stearsa cu atentie de praful rezultat

- intr- un colt mai putin vizibil al piesei de mobilier este indicat sa testam compatibilitatea dintre stratul nou si cel vechi de vopsea si sa ne asiguram ca totul decurge conform planului.

- vopseaua trebuie aplicata in maxim doua straturi pentru a evita sa ii dam mobilei aspectul plasticos. Pe langa aspectul estetic nedorit, stratul prea gros de vopsea va si crapa in timp.

- putem schimba aspectul diverselor piese de mobilier dintr- unul clasic intr- unul modern prin vopsirea partiala. Ca si exemple ne putem inspira din ideile diverselor fabrici care realizeaza mese de bucatarie cu cadrul vopsit dar blatul nu. Puteti alege sa vopsiti doar cadrul comodelor si sa lasati neschimbate sertarele, evidentiind astfel lemnul.
Atunci cand decidem sa vopsim mobila din lemn masiv, trebuie să ne asiguram ca aceasta sarcina va fi foarte bine indeplinita pentru a nu stirbi valoarea si aspectul.

In cele mai multe cazuri nu este insa recomandat sa ascundem frumusetea unui asemenea tip de mobila sub un strat de vopsea, deoarece tocmai materialul din care este confectionata o face atat de valoroasa.

Pentru a restaura aspectul deosebit al mobilei tale fara a- i deteriora structura si frumusetea naturala, intra pe www.colormagic.ro si opteaza pentru lacul incolor pentru lemn.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare