Comunicate de Afaceri

Examenul de Bacalaureat-provocarea maturitatii lansata de geografie

 

Geografia implica foarte mult lucrul cu harta, dezvoltand, in acelasi timp, capacitatea de memorare vizuala a absolventului. De asemenea, disciplina are o influenta semnificativa asupra gandirii critice si analitice a adolescentului, stimuland, totodata, capacitatea de sinteza si de a stabili conexiuni intre fenomene si cadrul geografic natural, climatic, hidrografic, geologic, pedologic si uman de catre sunt strans inter-conectate.

 

Cum ar trebui sa decurga orele de meditatii la geografie

In conditiile rolului tot mai insemnat capatat de catre aceasta disciplina, solicitarile pentru pregatirea suplimentara in cadrul sedintelor de meditatii geografie sunt tot mai mari. Elevii intampina destule dificultati in abodarea subiectelor de identificare a unor orase, cursuri de rauri sau unitati de relief pe o harta care nu ofera niciun fel de informatii suplimentare. Nu mai putin de 58% dintre subiectele de examen implica cunoasterea hartii.

Si cum asta nu ar fi singurul impediment in calea obtinerii unui rezultat meritoriu, tinerii absolventi se lovesc si de alte subiecte destul de controversate, cu ar fi cele in care sunt nevoiti sa explice unui fenomen climatic, hidrologic sau care vizeaza elementele de geografie economica sau umana.

Aproximativ 30% din punctaj se bazeaza pe evalurea modului de a gandi logic, explicativ su comparativ. Informatiile culese din lectiile parcurse, cat si cele adunate din hartile utilizate drept material auxiliar va vor ajuta sa jonglati mai usor cu termenii si sa intelegeti mai usor legaturile din “invelisul geografic”. De aceea, este extrem de important ca orele de meditatii geografie sa se canalizeze, in primul rand, pe consolidare si aprofundarea notiunilor.

In proportie de 11%, subiectele necesita cunostinte de calcul elementar. Elevilor li se poate solicita sa calculeze: amplitudinea termica, sporul natural, densitatea populatiei sau PIB-ul pe cap de locuitor. Nu este ceva de speriat! Cunoasterea termenilor, cat si a formulelor de calcul sunt suficiente pentru a obtine punctajul maxim.

Nu in ultimul rand, fii atent la cerinte, in special acolo unde ti se cere sa tratezi comparat clima a doua tari europene sau doua unitati sau subunitati de relief din Romania. Se pot pierde puncte foarte pretioase, daca prezentarea se face separat!!!

Parcurgand treptat si sistematic materia, nu vei avea de suferit! La orele de meditatii de geografie vei afla, in detaliu, cum sa abordezi fiecare subiect in parte si cum sa iti imbunatatesti cunostintele dobandite in cursul orelor de la scoala.

Intrati si dvs pe cel mai nou site de meditatii Bucuresti, meditatii-orice.ro, acolo unde vei invata cu drag si geografia dar si matematica, istoria sau limba romana!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Active Soft - SEO RIDERS

Comentarii

Cauta

Categorii populare