Comunicate de Afaceri

Mai mult de jumatate dintre absolventii de facultate vor sa isi continue studiile postuniversitare

În ceea ce privește tipul de studii preferat, același raport care vizează măsurarea structurată a percepțiilor, nevoilor, atitudinilor și elementelor decizionale privind Educația Universitară arată un interes ridicat pentru programul de masterat, 54,5 % dintre respondenți alegând această opțiune. Printre preferințele tinerilor se regăsesc și studiile de doctorat și MBA, solicitările pentru cele două categorii de programe înregistrând o creștere față de anul precedent.

„Tinerii înțeleg importanța studiilor și aportul de valoare pe care acestea le aduc în carieră lor. Tot mai mulți urmăresc să facă pasul în viața profesională după ce au acumulat cunoștințele necesare și sunt pregătiți pentru experiența practică. Și nu facem referire doar la cazul absolvenților de licență care urmează un program de masterat, dar și la cei care își completează studiile cu un program de doctorat sau MBA. Cazul celor din urmă fiind adesea reprezentat de cei care au făcut deja câțiva pași importanți în carieră și își doresc mai mult, își doresc să se specializeze și să aprofundeze cunoștințele dobândite atât în mediul profesional, cât și în cel academic. Iar noi încurajăm tinerii să folosească experiența practică și cunoștințele din anii de studii pentru a-și desăvârși formarea, ca profesioniști.”, a afirmat Ovidiu Folcuț, Rectorul Universității Româno –Americane.

Raportul arată și un trend în alegerea facultății pentru continuarea studiilor. Mai mult de jumătate dintre tineri sunt hotărâți să își continue educația la aceeași universitate. Astfel, 30,7% au răspuns „sigur la aceeași universitate”, iar 25,2% au afirmat „probabil la aceeași universitate”.

Acest interes este resimțit și în rândul absolvenților de licență în cadrul Universității Româno-Americane. 30-40% dintre absolvenții de licență aleg să își continue studiile la nivel de masterat în cadrul universității.

„Când vine vorba despre continuarea studiilor, tinerii pot să opteze pentru aceeași facultate sau pentru una nouă. Ne bucură să vedem că, într-o proporție tot mai mare, absolvenții noștri de licență aleg să își continue studiile în cadrul Universității Româno-Americane. Le recomandăm tinerilor ca, indiferent de facultatea aleasă, să se orienteze spre un program care urmează direcția profesională dorită. Pentru că scopul studiilor este acela de a completa viața lor profesională. Astfel, dacă în cazul studiilor de licența abordarea este una generalistă, în cazul studiilor de masterat opțiunea ar trebui să fie una specializată, orientată către domeniul în care absolventul intenționează să îți dezvolte (măcar) prima parte a carierei”, a adăugat Ovidiu Folcuț.

În acest context, Universitatea Româno-Americană oferă pentru anul universitar 2016-2017 locuri pentru
programele de masterat fără taxă. Primii 10% din totalul studenților înmatriculați în anul I de studii, la programele cu predare în limba română, vor beneficia de scutirea integrală a taxei de școlarizare pentru anul universitar 2016-2017.

Studiul a fost realizat în perioada aprilie – mai 2016 și este reprezentativ la nivel național pentru orașe cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologică a fost efectuată telefonic pe 675 de persoane, tineri 16-23 ani (50%) și părinți cu copii între 16-23 ani (50%).
Social Media
Vezi toate articolele autorului: The Public Advisors

Comentarii

Cauta

Categorii populare