Comunicate de Afaceri

STRATEGY AND INNOVATION – CUM FACI DIFERENȚA ÎN BUSINESS

EXPERIENȚA TE DEFINEȘTE. DAR CE TE DIFERENȚIAZĂ?

Cei care au avut un minim contact cu managementul organizațional, probabil știu că nu este atât de simplu să creezi o strategie coerentă, pe termen lung. Mai mult decât strategia propriu-zisă, este destul de dificil să îți formezi un anumit sistem de gândire, astfel încât să poți analiza lucrurile dintr-o perspectivă strategică.

La fel de greu este și să stimulez creativitatea într-o organizație unde rigoarea și rutina sunt, în aceeași măsură, necesare. Crearea unui mediu propice inovării se poate dovedi una din cele mai complicate și complexe sarcini. Mai ales într-o organizație unde ordinea, disciplina și rigoarea sunt puse la loc de cinste și par să nu facă pereche bună cu creativitatea și inventivitatea.
Managerii și antreprenorii smart știu să vadă dincolo de rigoarea / platitudinea teoretică a celor doi termeni. Strategia și inovarea sunt mai mult decât caracteristici organizaționale. Sunt un mod de gândire, o stare de spirit care trebuie integrată în cultura organizațională.

STRATEGIA ȘI INOVAREA SE ÎNVAȚĂ?

Probabil că una din cele mai mari provocări ale unui manager este adoptarea unui set mental și de atitudini și diseminarea acestuia, în mod echilibrat, în toate departamentele companiei. Gândirea strategică și capacitatea de a veni mereu cu ceva nou nu se învață printr-o rețetă standard. Sunt mai degrabă două aptitudini care se pot atinge și perfecționa prin multă muncă, un know-how puternic și interacțiunea cu cei care au deja experiența succesului și eşecurilor în domeniu.

Exemplele personale ale celor din breaslă oferă întotdeauna niște puncte de reper solide. Studiile arată că antreprenorii se pot dezvolta armonios doar prin contact cu alți antreprenori de succes. De aceea este important ca managerii și oamenii de business care pun preț pe dezvoltarea profesională continuă să-și repereze cu atenție modelele și să caute să învețe mereu de la cei mai buni.

Există o multitudine de cărți și materiale video, unele pur teoretice, altele mai empirice, însă nimic nu se compară cu interacțiunea umană. Un training, sesiune de Q&A sa un feedback individual, venit de la o persoană avizată pot fi completarea perfectă pentru zecile de materiale citite sau sutele de minute petrecute urmărind diverse tutoriale și conferințe înregistrate.

Așadar, un curs de specialitate te poate ajută să faci ordine în multitudinea de informații acumulate din studiul individual, să-ți sedimentezi anumite noțiuni și să le corelezi cu experiența pe care o ai în domeniu.

CÂND MERITĂ SĂ ÎNVESTEȘTI ÎNTR-UN PROGRAM DE STRATEGIE ȘI INOVARE?

Dacă ai ajuns în punctul în care ai deja peste 5 ani experiență în management sau antreprenoriat, probabil ai înțeles că volumul de cunoștințe acumulate nu este direct proporțional cu succesul. Fie că vorbim de banking, construcții sau IT, experiența este un criteriu esențial, dar nu suficient pentru a scoate un business din anonimat sau pentru a-l menţine în top.

Într-o piață din ce în ce mai antreprenorială, devine destul de dificil să te diferențiezi și să răspunzi în mod constant nevoilor consumatorului cu ceva nou. Conform unui studiu realizat de Global Entrepreneurship Monitor, peste jumătate din populația României preferă să fie pe cont propriu și alege antreprenoriatul drept cea mai bună alternativă de carieră. Destul de multă concurență, nu?

Dată fiind situația actuală, rolul inovării și al dezvoltării strategice a produselor și a piețelor noi este pus la loc de cinste. Capătă o valoare diferențiatoare asemănătoare cu WHY-ul din Golden Circle-ul lui Simon Sinek. Este elementul care te ține la suprafață, când majoritatea se scufundă în aceeași mulțime omogenă.

Așa că, dacă îți place să fii mereu cu un pas înainte, să anticipezi din timp nevoile și oportunitățile și să găsești mereu cea mai bună soluție, te vei hotărî cu siguranță să investești într-un curs de Fundamentals in Strategy and Innovation.

CUM TE AJUTĂ, DE FAPT, UN CURS DE STRATEGIE ȘI INOVARE?

Câteva ore cu trainerii potriviți s-ar putea să-ți schimbe cu totul perspectiva asupra lucrurilor. Un curs de specialitate îți dă posibilitatea să ai contact cu experiența practică și teoretică a unor persoane cu expertiză în domeniu. Atâta timp cât te asiguri că trainerul care ține cursul are peste 10-15 ani experiență, cunoștințe solide și studii de top, investiția într-un astfel de curs îți va aduce numai de câștigat. Mai multe detalii despre un asemenea curs găsiți și pe https://edu.eupc.ro/strategie-inovare/.

În plus, un curs de specialitate are o componentă practică foarte solidă. Metoda de predare este una dinamică și interactivă, bazată pe simulări și jocuri, astfel că ai toate șansele să înțelegi cum se aplică teoria, în funcție de fiecare situație în parte.
Având în vedere că în domeniul managementului sunt la mare căutare certificările internaționale, ar fi bine să investești într-un curs care îți oferă o astfel de diplomă recunoscută și peste hotare. Spre deosebire de diplomele universitare din sistemul românesc, o certificare internațională îi garantează angajatorului că deții un nivel avansat de cunoștințe, comparabile cu standardele internaționale, dar și că ai capacitatea de a le aplica într-un mediu profesionist.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ADMarks Media

Comentarii

Cauta

Categorii populare