Comunicate de Afaceri

Samsung Romania la HR Summit Cluj: “Tehnologia nu va schimba doar joburile ci si pe noi toti”

Inovarea contribuie la construirea si consolidarea un set de capacitati organizationale care dau unei organizatii avantajul sau competitiv. Asadar, este limpede ca aceasta implica mai mult decat dezvoltarea tehnologica: strategiile unice de HR, metodele de training si coaching, precum si gamificarea mediului de munca, impreuna cu flexibilitatea si adaptabilitatea de care trebuie sa dea dovada atat angajatorul cat si angajatul.

„Mediul de lucru al viitorului trebuie sa se adapteze celor care aduc valoare si sa raspunda nevoilor acestora. Companiile care vor incuraja inovatia vor fi in permanenta pregatite sa raspunda in mod constructiv unui mediu mereu surprinzator”, declara Alexandru Aldoescu, Head of HR, General Affairs & Procurement Manager (Romania & Bulgaria), Samsung Electronics Romania.

O mare parte din joburi vor fi inventate

Alexandru Aldolescu, speaker in cadrul HR Summit Cluj-Napoca, sustine dezvoltarea prin inovare. Cu o experienta de peste 13 ani in domeniul resurselor umane in companii multinationale de top, in prezent Alexandru isi concentreaza toate eforturile pentru crearea permanenta de oportunitati de dezvoltare pentru angajatii Samsung, contribuind in mod decisiv la flexibilitatea si dinamismul companiei pe pietele din Romania si Bulgaria. 

„Din punct de vedere al competentelor tehnice, un HR Manager isi doreste sa interactioneze cu tineri care detin excelente competente digitale, sunt capabili sa identifice si sa utilizeze in mod corect pentru business informatiile cele mai utile din multitudinea de informatii din jurul nostru. Avand in vedere schimbarile majore din domeniul IT, cred ca o mare parte din joburi vor disparea, la fel cum o mare parte din joburi vor fi inventate. Tehnologia nu va schimba doar joburile ci si pe noi toti.”

Companiile vor programe inovatoare, cu elemente experientiale

Cand discutam despre dezvoltarea calitatilor angajatilor, fie ca discutam despre customer care, abilitati manageriale sau vanzari, companiile opteaza din ce in ce mai mult pentru formule noi de invatare. “Companiile vor programe inovatoare, cu elemente experientiale. Trainingul castiga din ce in ce mai mult teren in bugetele companiilor care doresc sa investeasca  in noua generatie de executivi si pentru care investesc bugete in crestere de la an la an”, declara Dan Berteanu, Managing Partner, Equatorial.

Avand la baza instrumente si metodologii bazate pe joc, programe personalizate si complexe, echipa Equatorial pune la dispozitie servicii de training pentru dezvoltarea indivizilor, echipelor si a organizatiilor. Invatarea prin intermediului jocului a luat un avant destul de mare „in principal pentru ca industria de training a fost destul de conventionala pentru mult timp in toata lumea. Si in America, companii mari de training inca folosesc sali de clasa, flipchart si role play. Noi nu prea mai facem asta. Jocul nu este relaxare, prin joc noi luam sarcinile de serviciu ale angajatului si le imbracam intr-o forma care sa il atraga", explica Dan.

Despre modalitati de dezvoltarea a engagementului in cadrul companiei, amplificarea motivatiei in randul angajatilor si despre cum potentam schimbarea de comportament a acestora prin apelarea la metodologii bazate pe joc, discuta la HR Summit Cluj-Napoca, Dan Berteanu Managing Partner, Equatorial.

Coachingul te ajuta sa ai o vedere de ansamblu asupra problemei

Coachingul este metoda de dezvoltare personala si profesionala, relatia dintre coach si client decurgand sub anumite aspecte intr-un mod similar cu antrenamentul unui sportiv. „Poti sa faci coaching individual sau de echipa, singura conditie este ca toti cei implicati sa-si doreasca cu adevarat sa se schimbe. Coachingul te ajuta sa ai o vedere de ansamblu asupra problemei, sa gasesti propriile solutii, sa iei decizii ferme si sa le aplici“ - Ioana Marcu, Executive Coach, Ascendis Romania.

Ioana Marcu are experienta de leadership de peste 20 de ani, in companii cu activitate nationala si internationala, iar in prezent indruma leaderii pentru a isi concentra intreaga atentie asupra obiectivelor pe care si le-au fixat, respectiv a resurselor in baza carora le pot atinge si dezvolta. Ioana pune accent pe colaborarea transversala eficace, pe dinamica colectiva, adaptandu-si metodele de colaborare la nivelului de maturitate si al obiectivelor stabilite initial.

„Viitorul leadershipului nu mai este deloc directiv si ierarhic, ci este unul cola¬borativ, de sustinere si de crestere. Daca ar fi sa rezum intr-o singura propozitie ce ar trebui sa faca un lider, aceasta ar fi sa stie sa creasca oameni”, sustine Ioana Marcu, Executive Coach, Ascendis Romania si speaker in cadrul HR Summit Cluj-Napoca.

Despre HR Summit, The SuperHeRoes Conference

Conferinta de Resurse Umane HR Summit Cluj-Napoca are loc in perioada 13-14 martie 2018, in incinta Golden Tulip Ana Dome. Prin structura sa, HR Summit Cluj-Napoca ofera o  experienta complexa, fiind alcatuit din workshop-uri, prezentari, sesiuni Ask the HR Architect, o zona expozitionala si oportunitati de networking. Conferinta este sustinuta de Creative&Bright, Zucchetti Romania, Ascendis, Equatorial, Playful Learning, Cufir, P&M Furniture. Mai multe detalii despre eveniment si speakeri pot fi gasite pe site-ul oficial al evenimentului.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare