Comunicate de Afaceri

Sovata, capitala specialiștilor în ingrediente pentru două zile. Prima ediție a INGREDIENTS SHOW, un succes notabil

Desfășurat în perioada 6 – 7 septembrie a.c., la Danubius Health Spa Resort Sovata, evenimentul a reprezentat o platformă de informare despre legislație, inovații, tendințe și tehnologii pentru industria alimentară și a prilejuit activitățile dedicate networkingului. Fiecare zi a conferinței a debutat cu o ședință comună, în care au fost prezentate generalități pe domeniu, urmată de trei workshopuri tehnice desfășurate în paralel, câte unul pentru cele mai importante ramuri ale industriei procesatoare: carne, lapte/înghețată și panificație/dulciuri.

Intervenții pertinente în program au avut Președintele APRIL (Asociația Patronală Română din Industria Laptelui), Dorin Cojocaru, care a abordat teme de actualitate pentru operatorii din industria alimentară, și Directorul Executiv ARC (Asociația Română a Cărnii), Dana Tănase, care a informat participanții despre „Utilizarea caramelului în procesarea cărnii”.

Organizat în premieră națională de revista RO.aliment, INGREDIENTS SHOW a constituit un succes pe toate părțile: participanții au aflat informațiile necesare îmbunătățirii portofoliului de produse și eficientizării procesului de producție, iar furnizorii de ingrediente și materii prime au avut un public generos în fața căruia și-au prezentat soluțiile și oferta. Ne propunem ca la a doua ediție, ce va avea loc în toamna anului 2018, să depășim performanța realizată la evenimentul de anul acesta”, a declarat Claudia Bocean, Managing Partner revista RO.aliment.

Legislația pentru industria alimentară – prezent și viitor

Cel mai așteptat moment al INGREDIENTS SHOW a fost intervenția lui Cesare Varallo, avocat specializat în domeniul litigiilor și consultanței pentru industria alimentară europeană și vicepreședintele – Business and Regulatory Affairs, EU – INSCATECH. Acesta a punctat implicațiile modificărilor legislației europene în domenii precum etichetarea nutrițională și a băturilor alcoolice, nivelul permis de acrilamidă și al acizilor grași trans din alimente.

Cum ar trebui privite toate aceste schimbări? Amenințări sau oportunități? Riscuri sau provocări? Totul depinde de noi și de cât de pregătiți și determinați suntem să facem față noului”, consideră Cesare Varallo.

Caracteristicile generației Millennials și cum o putem loializa

În ultimii ani, s-a putut remarca tot mai pregnant apariția unor tendințe specifice fiecărei generații, ca urmare a globalizării. Milenialii vor să fie conectați emoțional cu brandurile pe care le achiziționează și vor ca acestea să le reflecte stilul de viață.

Trăim în era puterii consumatorului, un consumator mult mai atent, pe care reușești să îl faci să se implice cu o mai mare dificultate. De aceea comunicarea trebuie să fie una constantă, personalizată, prin utilizarea marketingului 4.0 bazat pe conectarea cu clientul și care să constituie pentru client o nouă călătorie exploratorie”, a punctat Monika Milej, Marketing Manager CEE Chr. Hansen.

Studiile ce denigrează produsele românești, demitizate la INGREDIENTS SHOW

Activitatea producătorilor din industria procesatoare a fost perturbată vara aceasta de un scandal ce a luat amploare, pe tema nocivității brânzei de tip telemea. Pentru a da un răspuns pertinent la datele prezentate de studiul ce a stat la baza izbucnirii scandalului, Cristian Popa, inginer pe industria alimentară și reprezentant al companiei KUK România, a adus argumente științifice pentru spălarea imaginii industriei alimentare românești și a demitizat cu ajutorul expertizei sale studiile vehiculate în presă.

Degustări de produse inovatoare

În cadrul INGREDIENTS SHOW, au avut loc mai multe degustări de produse realizate cu soluțiile partenerilor evenimentului. Astfel, participanții au gustat înghețata IceWhey (rețetă creată de studenții UGAL), fără coloranți artificiali și aditivi, la care s-au utilizat enzime ce descompun lactoza din zer de la Chr. Hansen, dar și preparate din carne fără nitriți protejate cu ajutorul culturilor Safe Pro®, Vinuri premium în componența cărora intră culturi de bioprotecție din gama Viniflora® și Iaurt probiotic pentru copii cu LGG®.

Spațiul expozițional

Evenimentul a fost completat de o zonă expozițională, în cadrul căreia și-au prezentat oferta următoarele companii: CHR. HANSEN și BIOCULT (culturi, enzime, probiotice și coloranți naturali), CREATIVE DELICE și OMNIA GUSTI (creme, mixuri și fillinguri pentru patiserii, cofetării și brutării), EPSON ROMÂNIA (echipamente pentru imprimarea etichetelor), KUK ROMÂNIA (ingrediente pentru industria alimentară), SUPER EGGS (ouă și praf de ouă).

Parteneri Premium: CHR. HANSEN, BIOCULT, KUK ROMÂNIA

Parteneri: BARENTZ, OMNIA GUSTI, CREATIVE DELICE, ENZYMES & DERIVATES, SUPER EGGS, BRENNTAG, INAQ CONSULTING, ARC, ROMALIMENTA, APRIL, ASMP, WESSLING, EPSON

Parteneri media: COTIDIANUL AGRICOL, BUSINESS PRESS, BRUTARUL, JURNALUL DE AFACERI, COMUNICATE DE AFACERI, ROMÂNIA LIBERĂ, RETAIL&FMCG

***

Revista RO.aliment reprezintă o alternativă modernă la presa de specialitate din România dedicată tuturor sectoarelor din industria alimentară. Scopul revistei este să ofere un alt mod de lucru, mai relaxat, mai deschis la propuneri și mai ancorat în realitatea  contemporană, având ca misiune principală transmiterea de informații corecte, actuale și nepărtinitoare. Tocmai din acest motiv, revista RO.aliment și-a câștigat un public – țintă (cititori) select:

top management • directori de fabrică • directori de producție • ingineri tehnologi • specialiști • departament marketing • departament achiziții • retail • universități de profil • autorități • asociații și organizații de profil • camere de comerț • ambasade • investitori

Revista RO.aliment este un suport tehnic deosebit, ce vine ca o completare la evenimentele B2B organizate de aceeași echipă. Toate evenimentele marca RO.aliment se desfășoară cu o ciclicitate anuală: seminarul informativ SINN – Siguranță. Igienă – Neconformități. Neconcordanțe (februarie 2018), expo – conferința „Produsul românesc” (mai 2018), INGREDIENTS SHOW (septembrie – octombrie 2018), seminarul informativ ESE – Etichetare. Siguranță. Etică (nov. 2018). Vă invităm la ultimul eveniment organizat anul acesta – seminarul ESE, ce va avea loc la București, în perioada 8 – 9 noiembrie. Pentru înscrieri, accesați această pagină: http://www.roaliment.ro/formular-inscriere-ese/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare