Comunicate de Afaceri

Biroul potrivit pentru un startup

Plecand cu ideea ca evoluam pe zi ce trece si spatiul in care ne petrecem cel mai mult timp din zi este biroul, pentru a ne dezvolta o afacere de tip startup avem nevoie de un spatiu pe masura.

Am reusit sa obtinem finantarea mult dorita dupa o campanie solida de crowdfunding sau ne-am gasit cativa investitori dornici si trebuie sa ne miscam rapid si eficient.

Daca bugetul este insa limitat si este absolute esential sa avem o imagine profesionala, ne putem orienta spre un spatiu de inchiriat pentru birou care sa se incadreze cerintelor noastre.

In primul rand nu avem nevoie de un loc cu multi metri patrati, pentru ca startup-urile de obicei incep cu 2-5 oameni. Gasim spatii de inchiriat in bucuresti in diverse sectoare si ne putem orienta in functie de pret, pentru o zona aproape de metrou sau un mijloc de transport in comun si care sa nu fie neaparat central.

Din fericire unele spatii vin deja cu mobilierul necesar desfasurarii activitatilor si nu mai avem nevoie decat de calculatoare si o imprimanta.
Cateva elemente care personalizeaza spatiul pentru birou sau birouri daca sunt mai multi angajati, sunt piesele de decor.

Confortul este indispensabil , mai ales cand ne gandim ca 9 ore din 12 le petrecem in fata unui calculator. Tendinta de a ne recrea spatiul de acasa la munca este absolute normal. Piesele de mobilier pot fi fotolii colorate, scaune de birou ergonomice, canapele impodobite cu perne, totul organizat in asa fel incat sa existe suficient spatiu si pentru oaspeti.

Peretii vor fi cei responsabili de a arata celorlalti creativitatea noastra si ceea ce ne inspira. Putem alege fie tablouri, fie citate, fie desene interesante.

Coltul de relaxare este recomandat pentru orice tip de afacere, nu doar pentru un startup. Este locul potrivit unde luam o scurta pauza, ne odihnim ochii, ne inspiram sau stam de vorba cu ceilalti colegi. In companiile cu un numar mai mare de angajati, spatiul de birouri are si o sala pentru jocuri sau o sala de sport.

In cazul unui birou mai mic, este suficient un mobilier minim, sau o masa de ping-pong, darts, un acvariu cu pesti. Cele mai potrivite culori sunt verdele si albastrul.

Incurajati cresterea productivitatii si a colaborarilor prin spatii recreative. Angajatii se vor simti mai bine si stimulati sa lucreze eficent. In plus, o zona pentru intalniri ale colegilor cu o masa rotunda, o table de scris si cateva scaune haioase inspira mai mult decat o sala clasica de sedinta.

Cum sa ne mentinem o imagine in fata investitorilor care vin in vizita? Bugetul nu ne-a permis un spatiu de birouri generos, dar existe metode de a oferi incredere partenerilor prin inventivitate.
• Folositi operele murale a unui artist local sau a unui student din domeniu
• Logo-ul companiei , realizat intr-un mod creative si de effect, sa fie utilizat pe accesoriile de birou, dar si pe mobilier
• Mesele, scaunele, dulapurile cu roti sunt mai practice, pentru ca pot fi mutate mai repede si pot face loc rapid unor piese de mobile inchiriate pentru anumite ocazii
• Sala de primire a oaspetilor este mai primitoare cu surse de lumina indepente, mobile foarte putina si 2-3 fotografii sau tablouri pe perete
• Nu pot lipsi plantele
• Optati pentru open space

Incepeti un startup de success cu spatii de inchiriat potrivite pentru compania voastra care reflecta personalitatea voastra.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Advanced Ideas

Comentarii

Cauta

Categorii populare