Comunicate de Afaceri

Camere de supraveghere IP sau analogice. Performanta vs buget

Avand in vedere ca rata infractionalitatii si criminalitatii din lumea intreaga este in continua crestere, sistemele de securitate au devenit nu doar o reala necesitate, ci o garantie a propriei vieti sau a propriilor bunuri. Dintre toate echipamentele, dispozitivele si accesoriile de securitate pe care le gasesti la Seku, magazin online ce ofera solutii complete de monitorizare si securizare a casei si afacerii tale, camerele de supraveghere sunt esentiale.

Dar cum facem alegerea unei camere de supraveghere? Pe piata, la ora actuala, exista doua tipuri de camere de supraveghere: IP si analogice. Ambele tehnologii isi fac la fel de bine treaba, din punct de vedere al utilitatii, singura lupta care se da intre cele doua fiind cea legata de buget, care vine la pachet cu un nivel mai ridicat sau scazut de performanta. Camerele de supraveghere analogice, folosind tehnologie mai veche, sunt, in mod evident mai ieftine. In schimb, camerele de supraveghere IP, care au o tehnologie mai actuala, au un pret mai ridicat. In functie de nevoile si preferintele tale poti alege intre camere de supraveghere IP sau camere de supraveghere analogice, disponibile pe site-ul Seku.

Camere de supraveghere IP vs. camere de supraveghere analogice


Spre deosebire de camerele de supraveghere analogice care, pentru a reda imaginile captate, necesita conexiunea la un monitor care sa se afle in proximitate, o camera IP furnizeaza imaginile cu ajutorul unui server online la o calitate impecabila. Astfel, camerele de supraveghere IP sunt cele mai inovative la momentul actual, ingloband tehnologie de ultima ora si numeroase avantaje din punct de vedere al investitiei.

1. Camere de supraveghere IP

Monitorizarea sistemului de la distanta, prin simpla conexiune la Internet, fara a mai fi nevoie de alte dispozitive suplimentare, reprezinta avantajul suprem al unei camere IP. Un alt beneficiu major este calitatea imaginii in orice conditii, indiferent de intensitatea luminii, utilizatorul putand opta pentru imagini HD care sa-i permita sa observe pana si cele mai mici detalii din fundal. Camerele de supraveghere IP sunt foarte practice datorita tehnologiei wireless incorporate, permitand amplasarea in orice loc, in spatii restranse sau vaste, camera IP instalandu-se foarte usor.

Poti opta pentru sistemul centralizat sau sistemul standalone, acestea fiind cele doua tipuri de camere IP existente pe piata in prezent. Sistemul centralizat utilizeaza un NVR (Network Video Recorder) sau alt dispozitiv pentru captarea imaginilor digitale pe hard disk, pe cand sistemul standalone inregistreaza imaginile pe un card de memorie propriu.

2. Camere de supraveghere analogice

Spre deosebire de camerele de supraveghere IP, cele analogice costa mult mai putin, insa nu sunt la fel de practice din punct de vedere al spatiului alocat, instalarea facandu-se cu numeroase cabluri si necesitand dispozitive suplimentare pentru stocarea si redarea imaginilor inregistrate, care pot fi accesate de la distanta in baza unei aplicatii. De asemenea, calitatea mai redusa a imaginilor este un alt dezavantaj spre deosebire de cea a camerelor de supraveghere IP. Desi confortul utilizarii nu este acelasi, camerele de supraveghere analogice ofera si ele siguranta necesara casei sau afacerii tale.

Fie ca alegi camere de supraveghere IP sau analogice de la Seku, oricare din ele va preveni anumite riscuri, tinand raufacatorii la distanta. Camerele de supraveghere reprezinta, indiferent de model, cea mai inteligenta alegere in materie de sisteme de securitate, oferindu-ti confort si siguranta la preturi accesibile, in functie de posibilitatile, nevoile si preferintele tale.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Seku Seku

Comentarii

Cauta

Categorii populare