Comunicate de Afaceri

Comisia Europeana adopta o noua strategie de instruire a propriilor angajati

Cei peste 32.000 de angajati ai Comisiei Europene trebuie sa se adapteze permanent la schimbarea prioritatilor economice si politice care impun modificari si actualizari ale fluxurilor si procedurilor lor de lucru. In consecinta, CE se preocupa sa ofere personalului sau resursele care sa ii permita sa faca fata acestor provocari, asigurandu-se ca angajatii sai detin atat cunostintele si abilitatile necesare pentru a-si desfasura activitatea in mod eficient, cat si flexibilitatea ceruta spre a se adapta si a raspunde pozitiv la schimbare. 

Directoratul General de Resurse Umane si Securitate al Comisiei Europene (DG HR) se ocupa de supravegherea politicilor de recrutare, de instruire, managementul carierei, politicile sociale si conditiile de lucru pentru personalul Comisiei Europene. Obligatiile sale includ si asigurarea sigurantei cladirilor, angajatilor si securitatii online a CE. 

Recent, a fost adoptata o noua strategie de instruire si dezvoltare a carierei pentru personalul CE, bazata pe modalitati inovative de instruire informala si pe integrarea celor mai bune practici din tehnologie si social media. 

Pentru realizarea acestor obiective, DG HR a selectat consortiul format din firmele SIVECO Romania, SIVECO Belgia si INTRASOFT International pentru a proiecta si dezvolta cursuri specifice de e-learning adaptate cerintelor Comisiei Europene si altor institutii UE. 

Menirea contractului cadru TRAINUSER III este de a instrui personalul CE in utilizarea sistemelor informatice pe care le folosesc in prezent, precum si a celor care vor fi lansate pe durata contractului. 

Pentru eficientizarea instruirii vor fi combinate modalitatile cele mai moderne de instruire, inclusiv “blended learning” si “virtual face-to-face”. 

Cursurile puse la dispozitia Comisiei si a angajatilor institutiilor UE au in vedere si instruirea in utilizarea de instrumente accesibile in mod obisnuit pe statiile de lucru, cum ar fi, de exemplu, editarea paginilor web, folosirea programelor de grafica si de prezentare, gestionarea bazelor de date, si folosirea de solutii mobile, a instrumentelor colaborative, precum si aplicarea unor masuri de cyber-security. 

Contractul cadru are o valoare estimata la 10 milioane euro si o durata de 4 ani. 

Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO Romania, a declarat: “Selectarea noastra in calitate de partener tehnologic al Comisiei Europene si chiar de coordonator in mai multe proiecte de referinta, care implica dezvoltarea de sisteme software complexe, vorbeste de la sine despre anvergura si soliditatea expertizei SIVECO Romania. Recenta castigare a contractului cadru TRAINUSER III reconfirma reputatia noastra de furnizor de incredere de software si servicii pentru Comisia Europeana. SIVECO, alaturi de partenerii sai, a contribuit la implementarea a peste 20 de proiecte, in relatie comerciala directa cu Comisia Europeana. Pana in prezent, compania noastra este singurul furnizor de software din Romania care a reusit o asemenea performanta.” 

Cursurile si modulele e-learning dezvoltate in cadrul actualului contract vor fi integrate in sistemul de management al invatarii (LMS) folosit in prezent de Comisia Europeana. 

Stefan Morcov, Director Executiv al SIVECO Belgia, a declarat: “Suntem extrem de mandri sa anuntam, din biroul nostru recent deschis la Bruxelles, castigarea contractului TRAINUSER III. In ultimii ani, participand la un proces de selectie riguros organizat de Comisia Europeana, SIVECO a reusit ca convinga prin calitatea proiectelor, prin beneficiile parteneriatelor create, cat si prin nivelul de inovatie al solutiilor propuse. Astfel, recent, solutiile noastre de eLearning au reusit sa castige increderea unor noi clienti foarte exigenti, cum sunt Consiliul European si directoratul DG Connect”

SIVECO Romania are o experienta solida in construirea de proiecte de anvergura nationala si inalta complexitate. Portofoliul de referinte SIVECO cuprinde un lung sir de realizari in proiectarea, implementarea si gestionarea cu succes a peste 3.500 de proiecte, pentru peste 1.700 de clienti din 27 de tari de pe 4 continente. 

SIVECO este singurul furnizor de software si servicii IT din Romania care a semnat contracte cu organizatii centrale ale Comisiei Europene. Astfel, compania a contribuit la dezvoltarea de proiecte pentru Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene, Agentia Europeana de Siguranta Aviatiei, Agentia pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimentatie (CHAFEA), Directoratul General Justitie si Consumatori, Eurostat (Institutul de Statistica al Uniunii Europene), Biroul de Cooperare EuropeAid, si Banca Europeana de Investitii, Directoratul General de Taxare si Uniune Vamala (DG TAXUD), Directoratul General pentru retele de Comunicatii, Continut & Tehnologie (DG CONNECT), Consiliul Europei. 

Pentru acesti clienti compania furnizeaza solutii informatice integrate, care includ dezvoltarea de sisteme financiare, managementul documentelor si continutului electronic, aplicatii administrative, sisteme de informatii geografice (GIS), portale web si sisteme eLearning. 

INTRASOFT International este un lider in domeniul furnizarii de servicii IT pentru Comisia Europeana, avand o vasta expertiza in ceea ce priveste sistemele europene de taxare si vamale , a legislatiei si procedurilor comunitare. 

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. 

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene. 

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari. 

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale. 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Cauta

Categorii populare