Comunicate de Afaceri

Konica Minolta a castigat premiul IF Product Design 2013

Seria bizhub 283 a fost apreciata de experti si designeri de renume din intreaga lume

Konica Minolta Business Solutions a castigat prestigiosul premiu iF product design pentru seria bizhub 283. Brandul iF inseamna, la nivel global, reputatia calitatii si designului exceptional, iar pentru premiul din acest an au fost trimise 3011 produse. Principalele criterii ale juriului au fost, pe de o parte, calitatea designului, manopera, selectia de materiale, gradul de inovatie, sustenabilitatea ecologica, designul general si functionalitatea, iar pe de alta parte, ergonomia si securitatea. Seria bizhub 283 de la Konica Minolta cuprinde echipamente precum bizhub C224, C284, C364 si C454.

Seria bizhub 283 incorporeaza noua interfata de utilizator \"INFO-Palette\", ce dispune de un panou multitouch color de 22,8 cm (9 inci). Designul inovativ al Info-Palette ofera o utilizare imbunatatita, cu acces usor la functiile de printare, copiere, scanare, fax. Astfel, echipamentele sunt la fel de usor de utilizat ca un smartphone de ultima generatie sau o tableta.

Lars Moderow, Team Manager Office Printing, Konica Minolta Business Solutions Europa: “Premiul iF Product Design confirma seria bizhub 283 www.ecopier.ro/copiator-alb-negru-konica-minolta-bizhub-283 ca fiind cea mai buna si mai completa serie de echipamente office color de pana acum. Cu un nivel general de utilizare fara precedent si cu tehnologia de ultima generatie incorporata, echipamentele multifunctionale din acesata serie sunt alegerea ideala pentru o gama variata de sarcini in companii mici si medii, precum si in grupuri de lucru din companii mari.”

“Ne face placere sa felicitam Konica Minolta – unul dintre castigatorii premiului iF Design 2013. Cu designul pentru seria bizhub 283, Konica Minolta a convins si a entuziasmat experti si designeri de renume din intreaga lume” au spus membrii juriului Premilor iF.

Interfata INFO-Palette le permite utilizatorilor sa acceseze o gama variata de procese de lucru de la un singur echipament central bizhub color. Acest lucru se realizeaza prin integrarea usoara a sistemelor si personalizarea interfetelor de utilizatori. Pictogramele multitouch de pe echipamentul multifunctional, PC-ul, sau echipamentele mobile ale utilizatorului fac posibila accesarea rapida a functiilor echipamentului. Fiecare utilizator poate adauga pictograme pentru functiile pe care le acceseaza cel mai des si poate crea meniuri personalizate pe touchscreen, care sa le faciliteze prioritatile. Interfata este deja familiara clientilor Konica Minolta si acestia au incredere in ea. In plus, juriul iF a apreciat in categoria design universal faptul ca functiile simple si personalizate fac usoara utilizarea chiar si pentru persoanele cu dizabilitati.



Bazandu-se pe principiul „cunosti un echipament – le poti opera pe toate”, echipamentele multifunctionale din seria bizhub 283 utilizeaza aceeasi interfata grafica. Acest concept este utilizat si pentru alte echipamente multifunctionale Konica Minolta, precum bizhub C654 si bizhub C754, care au castigat de curand Premiul „Outstanding Achievement Award in Control Panel Design” de la BLI. Functia MyTab permite customizarea individuala a driverului de printare, pentru o mai mare flexibilitate in personalizarea proceselor de printare. Sporind confortul utilizatorului si productivitatea, seria bizhub 283 mosteneste, totodata, designul universal compact si functional specific brandului Konica Minolta.

Pentru acordarea premiilor, pe langa design, au fost luate in considerare si aspectele ecologice. Intreaga serie este caracterizata de tehnologia verde, care vizeaza reducerea consumului de energie si a impactului asupra mediului, ceea ce duce la o amprenta mai ecologica si un cost total de exploatare mai mic. De exemplu, bizhub C454 si bizhub 283 pot scana fara sa porneasca unitatea de fixare si, astfel, folosesc mai putina energie. O alta forma de economie a energiei este noua generatie de toner polimerizat de la Konica Minolta, Simitri HD, implementat pe echipamentele noi. Caracteristici precum cronometrul eco dinamic, care analizeaza conditiile de lucru si ajusteaza automat modul de repaus si timpii de pornire, contribuie, de asemenea, la performantele foarte bune din punct de vedere ecologic ale acestor echipamente.

Cu seria bizhub 283, Konica Minolta are acum echipamente multifunctionale color potrivite pentru cerintele tuturor clientilor, cu viteze de la 22 pana la 60 pagini color pe minut (ppm). Bizhub C454 si bizhub 283 acopera gama de mijloc a seriei si ofera capabilitati avansate pentru scanarea unui numar mare de documente, de exemplu pentru arhivare. In acest sens, sunt echipate cu alimentator automat de documente cu scanare fata-verso (DADF), care poate scana ambele parti ale unui document la o singura trecere, oferind astfel performanta de scanare de 160 pagini color pe minut. Echipamentele bizhub C454 si C554 sunt pozitionate intre bizhub C224, C284 si C364 care se adreseaza afacerilor mici si medii, sau unor grupuri de lucru din companii mai mari, si bizhub C654 si C754 care satisfac nevoile departamentelor mari si a departamentelor de copiere si printare centralizate.



Despre Premiile iF

Timp de sase decade, premiile iF Design au definit si au premiat designul remarcabil. Astazi, brandul iF este recunoscut la nivel international ca simbol al excelentei in design. Reputatia foarte buna a iF Design face ca in fiecare an, competitia sa fie acerba.

Premiul iF Product Design este o marca recunoscuta la nivel mondial in materie de design remarcabil. In 2013, premiul a fost acordat pentru 13 categorii distincte, precum transport, relaxare si stil de viata, audio/video, telecomunicatii, office si afaceri.

Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost infiintata la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, existente pe piata locala inca din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel international dintre Minolta Co. si Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions Romania a pastrat structurile si canalele de vanzari ale Minolta Romania, beneficiind de experienta de peste 20 ani de existenta pe piata romaneasca si de o retea de distributie de peste 60 de parteneri. Ca si in anii precedenti, rezultatele anului 2012 plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania.

Konica Minolta Business Solutions Romania distribuie si asigura servicii pentru echipamente multifunctionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital si ofera Servicii Optimizate de Printare bazate pe solutii complete de management al documentelor.


Pentru informatii detaliate despre Konica Minolta:

Viorica Mocanu

Marketing Manager

Tel.: +40 21 207.4560

marketing@konicaminolta.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Ionx Center

Comentarii

Cauta

Categorii populare