Comunicate de Afaceri

Moduri de diagnosticare a bolilor de inima

Principala cauza de deces in Europa, bolile cardiovasculare sunt cauza mortii a 4 milioane de europeni anual, conform unui studiu publicat de catre European Heart Journal.
Provocand peste jumatate din numarul deceselor inregistrate anual pe batranul continent, bolile de inima sunt frecvente si in Romania, tara noastra se afla pe locul 3 in lume in ceea ce priveste numarul deceselor provocate de astfel de afectiuni. Potrivit studiilor de specialitate, doi din trei romani mor de boli de inima.
Printre cei mai importanti factori de risc asociati afectiunilor inimii se numara varsta, stresul, fumatul, obezitatea, diabetul zaharat, sedentarismul, hipertensiunea arteriala sau colesterolul ridicat.
Gradul de constientizare al riscurilor expunerii la factorii ce determina bolile de inima, modul de viata sanatos, dar si controalele efectuate de catre medicii specialisti ar putea scadea numarul mare al deceselor provocate de afectiuni cardiovasculare, cauza a 62% din totalul deceselor.
Pentru prevenirea si tratarea bolilor ce pot provoca stop cardiac sau accidente vasculare cerebrale este indicat sa faceti periodic controale medicale in institutii specializate in astfel de afectiuni.
CardioClinic are o echipa formata din medici primari cardiologi si cadre universitare cu peste 15 ani de experienta, ce sunt membri ai Societatii Europene de Cardiogie. Nu numai ca descopera si trateaza afectiunile inimii, sunt implicati si in proiecte de cercetare a acestora. Toti medicii au competente nationale de ecocardiografie Doppler si ecografie Doppler vasculara, unii dintre ei detin si Acreditare Europeana in ecocardiografie transtoracica si transesofagiana.
De asemenea, CardioClinic detine cele mai performante echipamente cu ajutorul carora medicii investigheaza si evalueaza afectiunile pacientilor pentru a-i trata in cel mai eficient mod.
Moduri de diagnosticare a bolilor de inima
Deoarece bolile cardiovasculare au manifestari reduse in fazele initiale, doar un consult de specialitate poate duce la diagnostificarea unei astfel de afectiuni. Un test simplu si valoros ce poate, in anumite cazuri, sa duca la un diagnostic imediat, este electrocardiograma, ce inregistreaza activitatea electrica a inimii. Electrocardiograma (EKG/ECG) da medicului, foarte usor, indicii asupra modului in care se contracta inima, ritmicitatea, frecventa si normalitatea batailor acesteia. Monitorizarea ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale poate fi desfasurata si ambulatoriu, Holter EKG si Holter TA. Preturile pentru Holter EKG sau TA difera in functie de timpul in care pacientul trebuie sa oarte aparatele, sau, in cazul EKG de numarul variatiilor. Aici gasiti toate informatiile necesare despre Holter EKG si Holter TA : http://www.cardioclinic.ro/monitorizare-ambulatorie-holter-si-tensiune-arteriala.html.
CardioClinic este primul laborator privat de ecocardiografie din Romania acreditat de Societatea Europeana de Cardiologie, cat si de Asociatia Europeana de Imagistica Cardiovasculara, la sectiunea de ecografie transtoracica standard. Astfel, CardioClinic reprezinta locul ideal in care poti avea grija de inima ta.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Triplui

Comentarii

Cauta

Categorii populare