Comunicate de Afaceri

SOS Satele Copiilor Romania lanseaza Liniile directoare privind ingrijirea alternativa a copiilor, Un cadru al Organizatiei Natiunilor Unite, precum si Liniile directoare privind reintegrarea copiilor

 7 decembrie, 2017 . In cadrul mesei rotunde destinate dezbaterilor pe tema „Plasamentul copiilor si integrarea lor in famile”, SOS Satele Copiilor lanseaza traducerea in limba romana a doua publicatii aliniate Conventiei ONU privind drepturile copilului:

- Liniile Directoare privind ingrijirea alternativa a copiilor - Un cadru al Organizatiei Natiunilor Unite, - editie in limba engleza elaborata de SOS Children’s Villages International impreuna cu International Social Services in anul 2010,

si

- Liniile directoare privind reintegrarea copiilor, - document elaborat in anul 2016 de catre Inter-agency group on children’s reintegration. 

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Festivalului Drepturilor Copilului, cu sprijinul Federatiei Organizatiilor pentru Copil (FONPC) si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, si a reunit reprezentanti ai unor insitutii de specialitate, organizatii neguvernamentale si alti actori relevanti din cadrul sectorului social. In cadrul dezbaterilor a fost incurajat schimbul de experienta intre specialisti, in contextul principalelor teme evidentiate in cele doua ghiduri.

In Romania, conform statisticilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, la finalul lunii iunie 2017, peste 56.000 de copii se aflau in sistemul de protectie speciala. 

SOS Satele Copiilor Romania sustine cu tarie dezinstitutionalizarea copiilor si de peste 25 de ani dezvolta in Romania programe specifice adresate atat copiilor aflati la risc de separare de parinti, cat si celor lipsiti de ingrijirea parinteasca. In prezent organizatia neguvernamentala lucreaza cu 11 comunitati rurale si urbane mici si sustine aproape 800 de copii pentru a ramane alaturi de parintii lor. De asemenea, ofera servicii de ingrijire alternativa pentru aproape 200 de copii si tineri.

„Liniile directoare privind ingrijirea alternativa a copiilor” evidentiaza necesitatea unor politici si practici relevante cu privire la doua principii: cel al necesitatii si cel al adecvarii. In centrul principiului necesitatii se afla dorinta de a sprijini copiii pentru ca acestia sa ramana in familiile lor si sa fie ingrijiti de acestea. Scoaterea oricarui copil din familia sa trebuie sa fie o masura la care sa se apeleze in ultima instanta, iar inainte ca aceasta sa fie luata este necesara o evaluare participativa riguroasa. In ceea ce priveste principiul adecvarii, „Liniile directoare privind ingrijirea alternativa a copiilor” definesc o gama de optiuni corespunzatoare de ingrijire alternativa.

 

 „Prin tot ceea ce intreprindem sustinem schimbarea pentru imbunatatirea vietii copiilor. Raspundem nevoilor individuale ale copiilor, asiguram participarea copilului si a familiei sale in procesul de ingrijire, actionam in parteneriat si mobilizam toate reursele disponibile in comunitatile in care activam.” a declarat  Diana Podaru, Director General, SOS Satele Copiilor Romania.

Mai multe informatii despre acest eveniment se regasesc pe website, la:

https://www.sos-satelecopiilor.ro/plasamentul-copiilor-si-reintegrarea-in-familie/

 

 

Despre SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, organism care deruleaza programe in 134 de tari ale lumii. Organizatia este prezenta in Romania de 27 de ani si este furnizor acreditat de servicii sociale licentiate.  

SOS Satele Copiilor Romania isi desfasoara activitatea prin 3 programe la nivel national: in Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau.

Activitatea organizatiei este centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei biologice.

 In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in Satele SOS Romania.

Totodata, un numar de 40.000 de persoane au participat la programele de asistenta si indrumare, derulate impreuna cu partenerii de proiecte.SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti.

 

SOS Satele Copiilor Romania

Calea Floreasca nr.165, sector 1, Bucuresti

www.sos-satelecopiilor.ro
www.facebook.com/SOSSateleCopiilor

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SOS SATELE COPIILOR ROMANIA

Cauta

Categorii populare