Comunicate de Afaceri

Ce impact au avut algoritmii lansati de Google in SEO

De multe ori, concurenta pe diferite domenii de activitate este foarte mare, de aceea o pozitionare mai buna in paginile de rezultate ale Google inseamna mai mult trafic si, implicit, conversii!

Optimizarea SEO se realizeaza avand in vedere algoritmii creati de Google. Astfel, un specialist SEO este persoana care cunoaste foarte bine modul de functionare al acestui motor de cautare. De-a lungul timpului, algoritmii Google s-au tot schimbat, imbunatindu-se periodic pentru a aduce cele mai bune rezultate utilizatorului. Fiind unul dintre cele mai utilizate motoare de cautare din Romania, companiile nu ezita sa investeasca in promovarea prin intermediul optimizarii SEO.

In articolul de fata, va vom prezenta cei mai importanti algoritmi lansati de Google, precizand si impactul pe care acestia l-au avut in procesul de optimizare SEO.

1. Algoritmul Panda

Acest algoritm face diferenta dintre calitate si cantitate, punand accentul pe continutul de calitate si nu pe cantitatea lui. Astfel, Google face un pas important in imbunatatirea motorului sau de cautare. Am putea afirma ca vechiul SEO este inlocuit de noul SEO.

Algoritmul Panda a avut un impact deosebit asupra continutului disponibil in universul web. Simpla folosire a unui keyword nu mai avea aceeasi valoare, asadar orice cuvant cheie trebuie acum integrat intr-un continut relevant si de calitate. Algoritmul Panda penalizeaza website-urile care plagiaza sau care au un continut de slaba calitate. Din acest motiv specialistii in optimizare SEO recomanda celor care au afaceri online sa aiba mare atentie si sa se focuseze pe crearea unui continut de calitate, relevant pentru domeniul lor de activitate.

2. Algoritmul Penguin

Google este unul din cele mai utilizate motoare de cautare in Romania si datorita faptului ca este ingenios prin imbunatatirile pe care le aduce. O astfel de imbunatatire a fost introducerea algoritmului Penguin.

Acest algoritm are ca scop principal penalizarea tehnicilor invechite de optimizare SEO, precum: link-uri platite, schimburile de link-uri sau alte strategii de acest fel. Google Penguin vine ca o completare la noul curent SEO adus de Google Panda, deoarece acesta se concentreaza pe linkuri, nu pe continut.

3. Algoritmul Hummingbird

Algoritmul Hummingbird pune pe primul plan utilizatorul de internet. Mai exact, isi doreste sa ii ofere acestuia cele mai relevante raspunsuri la cautarile sale. In acest fel, Google face inca un pas important, reusind sa devina user-friendly. Hummingbird tine cont de comportamentul internautului. Astfel, cuvintele cheie capata o relevanta mai mare pentru Google si pentru rezultatele transmise.

4. Algoritmul Pigeon
Algoritmul Pigeon continua sa se concentreze pe nevoile utilizatorului, in special pe locatie. Asadar, rezultatele vor fi relevante pentru locatia din care utilizatorul realizeaza cautarea si vor afisa, cu precadere, rezultate de nivel local.

Acest algoritm ajuta business-urile locale sa aiba o prezenta mai vizibila in mediul online. In acest fel, un business local va avea mult de castigat datorita introducerii acestui algoritm. Totodata, Pigeon da relevanta locatiei in procesul de optimizare SEO.

4. Algoritmul RankBrain

Nu in ultimul rand, va aducem la cunostinta ultimul algoritm spectaculos si complex lansat de Google: RankBrain. Acest algoritm cuprinde o multitudine de factori care transforma motorul de cautare Google intr-un robot inteligent.

Numele de "brain" nu este ales la intamplare: RankBrain detine o inteligenta artificiala proprie, prin intermediul careia limbajul uman este codificat si filtrat intr-un limbaj matematic care genereaza si aduce cele mai relevante raspunsuri pentru utilizator.

Lucrurile nu se opresc aici, iar Google nu inceteaza sa ne uimeasca. Chiar la ultima ta cautare, motorul creat de Google a folosit peste 200 de algoritmi pentru a afisa cele mai relevante rezultate special pentru tine. Amintim, insa, ca majoritatea acestor algoritmi sunt secreti si necunoscuti pentru publicul larg.

Pentru mai multe informatii, intra pe site-ul nostru http://www.iagency.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adserving iAgency.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare