Comunicate de Afaceri

Confesiunile unui caine - proiect educativ pentru copii derulat in biblioteci

Proiectul cultural-educativ \"Manifest canin in sala de lectura\" consta in prezentarea, in cadrul bibliotecilor publice partenere din Romania, a unui spectacol de teatru al carui scop principal este sensibilizarea, constientizarea si responsabilizarea tinerilor in legatura cu problema cainilor fara stapan. Spectacolul de teatru \"Confesiunile unui caine\" are ca subiect lectiile de supravietuire ale unui catel, cu o poveste de viata care l-a facut celebru. Marturisirile personajului nostru sunt facute cu intelepciune, umor, ironie, autoironie, cu ceea ce am putea numi \"mentalitate canina\". Muzica live, coregrafia si videoproiectiile aduc un plus de emotie si originalitate spectacolului.

Cainii de pe strada sunt o problema a intregii comunitati. Educarea si responsabilizarea tinerilor reprezinta cel mai important pas in schimbarea pe care dorim sa o vedem la nivel de societate, pentru un viitor fara animale pe strada. \"Confesiunile unui caine\", prima piesa de teatru din Romania care trateaza tema animalelor fara stapan, abordeaza intr-un mod inedit aceasta problema a noastra, a tuturor.

Reprezentatiile se vor desfasura in bibliotecile partenere: Biblioteca Nationala Pedagogica „I. C. Petrescu”, Biblioteca Judeteana „George Baritiu” Brașov, Biblioteca Judeteana Mureș, Biblioteca Judeteana „Alexandru și Aristia Aman” Dolj.

Joi, 6 decembrie, ora 17.00 va invitam la prima reprezentatie din cadrul proiectului, la Biblioteca Nationala Pedagogica \"I.C. Petrescu\" - Sala Istrate Micescu (parter). Adresa: Str. Zalomit nr. 12, sector 1 - langa Parcul Cismigiu.


\"Confesiunile unui caine\" este
un spectacol pentru cei care au un catel acasa si se fericesc.
un spectacol pentru cei care nu au un catel acasa, dar isi vor lua unul si se vor ferici.
un spectacol pentru cei care iubesc animalele, dar si pentru cei care nu le iubesc... si le vor iubi (Mihaela Radescu).

Un spectacol de Ioana Macarie si Mihaela Radescu
Distributia: Mihaela Radescu, Madalina Florescu - pian, Cristian Balas - vioara, Alina Craita, Emilia Manea, Andrei Gonczi, Toma Albacan si Bogdan Frunzareanu - video artists
Coregrafia: Ioana Macarie
Dupa romanul \"Viata de caine\" de Peter Mayle

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta:
Delia Pirvu: 0763.626.777
Email: office@red-panda.ro

Despre Compania de Teatru Replika

Compania de Teatru REPLIKA iși asuma rolul de mediator intre cele doua componente ale actului cultural (creator și consumator) prin initierea, mentinerea și dezvoltarea comunicarii in mediul socio-educativ.
Compania de Teatru REPLIKA iși propune: organizarea unor expozitii, spectacole, concerte, proiectii de filme și alte manifestari culturale cu scopul de a familiariza publicul tanar cu noile modalitati de expresie artistica;
stimularea comunicarii intre tinerii artiști și publicul tanar prin participarea comuna la realizarea produsului cultural; identificarea nevoilor culturale ale tinerei generatii și sincronizarea produsului artistic cu aceste nevoi;
cultivarea spiritului civic și a implicarii adolescentului in viata culturala devenind atat consumator cat și creator;
realizarea unor proiecte culturale care sa produca o creștere semnificativa a gradului de acces și de participare a publicului tanar la cultura.

Despre Asociatia Red Panda

Asociatia Red Panda are misiunea de a educa și milita pentru crearea unei societati mai bune, in care nu trebuie sa mai producem suferinta noua și celorlalte specii.
Asociatia RED PANDA iși propune: desfașurarea unor proiecte educative de informare și responsabilizare pentru copii, tineri și adulti; programe pentru comunitate‏; proiecte pentru animalele fara stapan (adoptie, salvare) și pentru bunastarea cailor (asistenta medicala și potcovit gratuit, salvarea și reabilitarea animalelor in situatii de risc etc)‏.

Despre ANBPR:

Cu o vechime de peste 20 de ani, ANBPR este asociatia profesionala cea mai reprezentativa a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din Romania, cu peste 3300 de membri activi, persoane fizice și membri institutionali, organizati in 41 de filiale judetene. Fondata pe coeziunea de idei și principii a membrilor sai, Asociatia apara interesesele comunitatii bibliotecare din Romania și contribuie la creșterea importantei Bibliotecii in comunitate. ANBPR este parte a programului Biblionet - lumea in biblioteca mea, alaturi de IREX Romania, Ministerul Culturii și Patrimoniului National, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Fundatia EOS (Educating for an Open Society) și bibliotecile publice romanești. Prin aceasta initiativa, finantata din surse private, partenerii conecteaza comunitatea la informatie prin intermediul tehnologiei moderne. ANBPR are un rol important atat in derularea activitatilor programului, cat mai ales in conservarea și permanentizarea rezultatelor.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare