Comunicate de Afaceri

Cum sa-ti gasesti loc de munca in 2018

Anul 2018 nu pare sa aduca foarte multe lucruri bune pe piata muncii. Intr-o lume parca conditionata de mediocritate, locurile de munca sunt destul de reduse, platite prost in majoritate, iar angajatorii par a se fi saturat de lucratori incompetenti si lenesi.

Tocmai de aceea procesul de recrutare s-a schimbat radical fata de acum cativa ani, practicile traditionale (pilele, relatiile si chiar si mita) nemaifunctionand decat in cazul slujbelor prost platite de ceva timp incoace.

Si totusi, este posibil sa gasesti un loc de munca in 2018, un loc stabil, bine platit, 100% legal si care sa ofere benficii stimulante? Cu siguranta! Cum sa mariti sansele de a fi angajat mai repede si eventual, pe un post mai bun? Luati in seama urmatoarele sfaturi:

1) Fara CV-uri cu greseli, nedactilografiate/neredactate! Niciun angajator nu va angaja pe cineva care are un CV neglijent pentru simplul motiv ca il considera din start lenes si negjlijent. In fond, daca persoana respectiva nu s-a putut pregati corespunzator pentru un interviu de angajare, ce siguranta are compania ca el/ea va fi 100% responsabil/a in timpul programului de lucru.

2) Nu mai postati prostii pe conturile sociale! Multi dintre angajatori verifica existenta conturilor sociale ale viitorilor angajati, astfel ca decizia finala poate fi influentata de ceea ce departamentul de Resurse Umane gaseste. Nu, nu e o solutie sa blocati accesul vizitatorilor, intrucat se poate considera ca aveti ceva de ascuns.

3) Studiati indeapoape firmele la care vreti sa va angajati. Cu siguranta veti fi intrebati de ce anume vreti un post la forma respectiva, iar cand acest lucru se va intampla, cei de la recrutare vor fi mult mai impresionati daca le veti spune informatii care nu se gasesc pe Internet. Aflati care sunt competitorii directi ai firmei, care sunt oamenii cei mai buni si care credeti ca sunt punctele slabe ale concurentei. Spuneti angajatorilor ce v-ar placea sa faceti si cum ati putea ajuta compania sa creasca mai mult decat companiile concurente.

4) Verificati in permanenta ofertele site-urilor de locuri de munca, in genul locuridemunca.info sau bestjobs.ro. Este esential, de asemenea, ca CV-ul online sa fie bine structurat si sa contina date de contact corecte.

5) In timpul interviului de angajare, puneti intrebari ca si cum ati face parte deja din echipa. E un truc psihologic care ii va face pe cei din comsia de recrutare sa va considere ca si angajati.

6) Deveniti in permanenta mai buni, mai eficienti. Un angajat care isi face treaba bine si rapid este un angajat valoros si drept urmare, are sanse mai mari de a fi promovat. In plus, daca faceti dovada unor competente profesionale care sa va ajute la locul de munca dorit, sansele de a-l dobandi cresc destul de mult, asta pe langa faptul ca cei mai multi angajatori s-au saturat de oameni lenesi, incompetenti, care doar trag de timp cu speranta ca vor pleca mai repede acasa;

Sunt sfaturi de bun simt mai mult, dar care in Romania anului 2018 (si nu numai), sunt adesea uitate sau neluate in seama. Si totusi, angajatorii pun pret pe ele, mai ales in cazurile de posturi bine platite.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare