Comunicate de Afaceri

Produse apicole

De atunci s-au adunat mai multe informații despre crearea sa, soiuri, proprietați și metode de utilizare. Cu toate acestea, nu toate secretele sale au fost descoperite. Articole despre miere și produse apicole apar ocazional in reviste, ziare și carți, iar unele dintre ele pot fi gasite si aici.

Toate produsele apicole http://pronapic.ro/74-produse-apicole pot fi clasificate in doua grupe mari: produsele de origine animala și vegetala.

Produsele de origine vegetala sunt: miere, polen, propolis,. Produsele de origine animala sunt: laptisor de matca, ceara de albine și albine venin, creat de albine in propriul corp. Toate aceste ingrediente sunt esențiale pentru albine și fara ele albina și intregul stup de albine nu vor putea supraviețui.

Mierea este o substanța groasa, dulce, siroposa și este cel mai de baza produse. Albinele produc mierea din colectarea polenului, hidromel, nectar si alte siropuri dulci din plante, pe care le imbogatesc cu substanțe din propriul corp și pun in faguri, in cazul in care aceasta masa se maturizeaza in miere.

Miere a fost inițial folosita ca indulcitor și un aditiv nutrițional, care urmeaza sa fie folosit tot mai tarziu in industria farmaceutica si apoi in cea medicinala.

Un produs important facut de albine este polenul. Polenul este un ingredient esențial pentru viața fiecarui stup. Fara polen, albinele nu ar putea produce alimente pentru embrion si "mama", ceea ce ar duce la disparitia lor. Deși mierea ofera albinelor cu fructoza și glucoza zaharuri, enzime și ingrediente minerale, polenul le ofera suficiente proteine, grasimi, vitamine și minerale. Miere de albine ofera energia necesara pentru a colecta polenul și nectarul.

Propolisul este un amestec de substanțe din ceara și clei, colectate de albine din mugurii de plante perene. Propolisul este folosit de albine pentru a consolida fagurele și pentru a sigila golurile. Acesta indeplinește rolul de dezinfectare a celulelor de ceara și intreagul stup. Propolisulul conține uleiuri eterice ușor volatile care au efecte antimicrobiene. Ceara de albine este utilizat de albine pentru a construi fagureele, unde pune apoi rezervele lor de larve. Deoarece este intuneric in stup, albinele folosesc fagurele ca un mijloc de comunicare, utilizand vibrații.

Veninul de albine este un produs utilizat de albine ca un mijloc de aparare impotriva multor agresori care doresc sa ia bogațiile lor. Domeniul sau principal de aplicare este in medicina. http://pronapic.ro

Laptisorul de matca, poate cel mai important produs de albine stimuleaza creșterea regulata și dezvoltarea unui organism, adauga forța necesara, activeaza procesele metabolice in organism, mentine o functionare regulata a sistemului endocrine. Prin utilizarea laptisorului de matca, se obține o normalizare in funcționarea tuturor sistemelor și organism ca un intreg.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare