Comunicate de Afaceri

Sfaturi esentiale pentru o bună igienă orală

Motivele pentru care trebuie să acordăm atenție sănătăți orale sunt multiple și importante pentru sănătatea generală, dar și pentru menținerea stilului de viață dorit. Pe http://www.zambetsanatos.com/ vă punem la dispoziție informații detaliate despre cele mai eficiente produse și moduri de îngrijire orală, dar și despre afecțiuni orale, moduri de prevenire și tratament. Astăzi, vă prezentăm câteva aspecte legate de igiena orală zilnică.

Periajul dinților dimineața și seara devine (sau ar trebui) o rutină și uneori nu îi acordăm atenția cuvenită. Conform studiilor, un periaj eficient reușește să înlăture aproxima 50-60% din placa bacteriană. Iată ce ar trebui să știți despre periajul dentar:
- aplicați o tehnică de periaj adaptată la starea dvs. de sănătate;
- utilizați o periuță moale, cu peri rotunjiți pentru a preveni leziunile la nivelul gingiei;
- alegeți o periuță potrivită ca dimensiuni, care să permită curățarea tuturor suprafețelor dentare, inclusiv a celor posterioare;
- începeți din spate, pentru că acolo se regăsește cea mai mare parte a plăcii bacteriene;
- spălați-vă pe dinți cel puțin două minute. Majoritatea oamenilor termină periajul după 30 de secunde. Totuși, un periaj dentar executat corect necesită aproximativ 2-4 minute;
- trebuie să ne curățăm dinții seara înainte de culcare, dar și dimineața;
- nu folosiți prea multă pastă de dinți. O cantitate de mărime unui bob de mazăre ar trebui să fie suficientă.

Pentru a îndepărta restul plăcii bacteriene, după periaj, va trebui să ne folosim de ața dentară și de apa de gură.

Folosirea aței dentare este cea mai eficientă metodă de curățare a spațiilor interdentare. Cu toate acestea, puține persoane o folosesc sau știu să o folosească corect. Trebui să acordăm atenție modului în care folosim ața dentară, pentru că altfel ne putem răni foarte ușor gingiile, provocând inflamații, sângerări și durere. Ața dentară poate fi înlocuită cu un duș bucal.

Apa de gură înlătură, conform stomatologilor, aproximativ 20% din placa bacteriană rămasă în urma periajului. Se clătește energic gura timp de 20-30 de secunde, iar apoi se scuipă. În nici un caz nu se înghite!

Acestea au fost, pe scurt, câteva reguli esențiale de igineă dentară. Încercați să le încorporați în ritual zilnic de îngrijire orala pentru că vă vor ajuta cu siguranță să vă păstrați zâmbetul natural! Nu uitați să ne vizitați și pe https://twitter.com/ZambetSanatos pentru mai multe noutăți și articole informative din domeniul sănătații.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Irina Vlad

Comentarii

Cauta

Categorii populare