Comunicate de Afaceri

Studiile atentioneaza: Tigara electronica chiar salveaza vieti!

Spre exemplu, o tigara cu tutun contine cantitati uriase de substante radioactive, cancerigene benzen si multe altele – in jur de 4000. La celalalt pol, tigara electronica este o varianta ce functioneaza doar cu elichide, realizate din substante ce se folosesc de peste trei decenii in industria cosmetica si alimentara - arome, nicotina, propilen glycol/glicerina vegetala. Mai mult, aceste lichide pentru tigara electronica contin si diferite concentratii de nicotina, astfel incat vaperul sa o aleaga pe cea care il ajuta sa renunte la viciu - de la 24 la 0.


In sfarsit, si primul studiu romanesc atesta efectele pozitive ale unei tigari electronice

La inceputul acestui an, o echipa de cercetatori romani, de la „Optica si Laseri in Stiintele Vietii, Mediu si Tehnologie”, din Departamentul Laseri, Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei din Magurele/Ilfov, condusi de Dr. Cristina Achim, au pus bazele unui studiu romanesc 100% prin care au relevat ca tigara cu tutun produce un stres oxidativ mult mai mare, in comparatie cu o tigara electronica.

La aceste rezultate au ajuns dupa ce au analizat respiratia a doua esantioane de participanti - cei care folosesc tigara electronica vs. cei care folosesc tigari din tutun – cu ajutorul unui aparat ultrasensibil, care detecteaza concentratiile de etilena. Etilena este un gaz incolor, cu miros slab, aproape nedectabil si cu o densitate mult mai mica decat aerul care, in cantitati mari in organism, produce stres oxidativ, respectiv un dezechilibru continuu intre productia de oxigen si capacitatea organismului de a se detoxifia cu rapiditate de reactivii intermediari sau de a repara cu usurinta prejudiciile aduse, cu ajutorul unei actiuni constante a energiei metabolice. Acest stres oxidativ continuu duce la afectarea celuleor, a lipidelor, a proteinelor din organism si chiar a ADN-ului.

Studiul s-a concentrat pe prelevarea unor probe de aer de la subiectii fumatori de tigara electronica si traditionala, care au fost apoi analizate fotoacustic pentru a studia concentratiile de etilena din respiratia fiecaruia in parte. Astfel, dupa 30 de zile, cercetarea a ajuns la urmatoarele rezultate:
- In ceea ce ii priveste pe fumatorii de tigari cu tutun s-a constat un nivel crescut de etilena si stres oxidativ ridicat, cauzate de cele doua surse diferite de radicali liberi: din gudron si din gazul produs dupa ardere.
- La vaperi, starea de stres oxidativ era mai mica, datorita faptului ca lichidele sunt realizate doar din propilen glicol sau/si glicerina vegetala, nicotina si substante chimice aromatizante, care sunt vaporizate si inhalate.

Afla mai multe despre alte studii, pe site - www.tigaraelectronica-nr1.ro/tigari-electronice.html.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Tigaraelectronica-nr1

Comentarii

Cauta

Categorii populare