Comunicate de Afaceri

Tratamentul medical al ridurilor cu toxina botulinica

Tratamentul medical al ridurilor cu toxina botulinica
 
Toxina botulinica este un agent terapeutic derivat dintr-o bacterie numită Clostridium botulinum, cunoscută şi ca toxina botulinica tip A. Această toxină este produsă în condiţii controlate de laborator şi a fost administrată în cantităţi extrem de mici iniţial în oftalmologie pentru tratamentul blefarospasmului  şi strabismului.
Se foloseşte cu succes şi în neurologie , chirurgie  , dermatologie  , etc.

Toxina botulinica este utilizata  pentru tratamentul ridurilor cu toxina botulinica , ridurilor frontale,ridurilor de la coltul ochilor  si uneori  pentru ridurile comisurii bucale.

Efectul se instaleaza dupa 5-7 zile si este maxim la 4-6 saptamini mentinindu-se aproximativ 4 luni(exista insa si situatii individuale datorate reactivitatii organismului in care efectul poate fi mai scurt )

 
Fenomenul ridurilor de expresie:

De fiecare data cand exprimam emotii, radem, zambim, ne intristam, plangem, suntem ingrijorati sau indurerati, aceasta mimica este rezultatul contractiei si relaxarii unor grupe de muschi foarte fini si delicati, ce se afla sub pielea fetei (muchii mimicii sau muschii pielosi).

De ce trebuie sa ne ferim?

Este contraindicat tratamentul cu toxina botulinica in urmatoarele cazuri:
– daca suferiti de miastenia gravis;
– daca suferiti de o afectiune neuromusculara;
– daca sunteti alergici la albumina de sursa umana;
– daca sunteti alergici la toxina botulinica;
– daca sunteti insarcinata sau alaptati;
– daca ati folosit aspirina, aspenter, plavix, clexane, sintrom sau alt anticoagulant⁄antiagregant plachetar in ultimele doua saptamani, veti avea o sansa mai mare sa faceti mici vanatai.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angela Petre

Comentarii

Cauta

Categorii populare