Comunicate de Afaceri

Vorbim astazi despre hemoroizi si tratamentul naturist adecvat

Hemoroizii sunt vene varicoase, inflamate sau dilatate, din zona anorectala. Ei pot fi de doua feluri, in functie de localizarea lor. Cei care apar in exteriorul anusului, se numesc externi, sunt durerosi si pot aparea sangerari. Cei care apar in interiorul anusului, se numesc interni, desi nu sunt durerosi pot provoca sangerari minore. Indiferent de tipul lor provoaca un disconfort foarte mare, mancarime, usturime.

Persoanele predispune la aparitia acestor inflamatii, fie ei interni sau externi, sunt femeile insarcinate sau in perioada travaliului, persoanele cu probleme legate de obezitate si cei care au rude cu aceasta boala , pentru ca, din cate se pare se mosteneste. Riscul aparitiei hemoroizilor creste o data cu inaintarea in varsta. Alti factori care pot declansa aceasta boala sunt constipatia, urmare a unui regim alimentar nesanatos si sedentarismul.

Specialistii in domeniu spun ca exista cateva metode de prevenire a aparitiei hemoroizilor. In primul rand regimul de alimentatie trebuie sa fie echilibrat, sanatos, sa contina fibre, fructe si legume proaspete pentru a evita constipatia. Si hidratarea este foarte importanta, se recomanda consumul a minim doi litri de lichide zilnic. Evitarea sedentarismului si practicarea sportului in fiecare zi sunt de asemenea incluse in categoria metodelor de preventie.

Pentru tratament local, in zona cu afectata se pot aplica creme pe baza de hidrocortizon, special concepute pentru aceasta problema. Exista si remedii naturiste pentru tratamentul lor, folosite din cele mai vechi timpuri. Baile de sezut cu marul-lupului, coada-soricelului sau galbenele dupa dus, inainte de culcare urmata de aplicarea unei creme din galbenele sunt o varianta de tratament natural. Se mai pot folosi aplicatii locale cu creme si unguente pe baza de propolis, nifedipina sau cu ulei de ricin. Consumul a 2-4 cani de ceai de lumanarica ajuta la tratarea hemoroizilor, la fel si a ceaiului de galbenele, musetele, coada-calului, simple sau in amestec, care se pot indulci cu miere. Aflati totul despre hemoroizi si ceva in plus de pe sfatulmedicului.ro:
http://www.sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/hemoroizii_532
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare