Comunicate de Afaceri

Schimb de cunostinte profesionale intre tineri si pensionari

Proiectul ProMe (PROfessional Intergenerational Cooperation and MEntoring) dezvolta o platforma IT de mentorat care permite schimbul de cunostinte profesionale intre persoane in prag de pensionare si tineri aflati la inceput de cariera sau care, pur si simplu, vor sa-si largeasca orizontul de cunoastere. Acestor doua grupuri le-au fost distribuite doua roluri: Indrumator si Discipol.

Mai mult decat o platforma de comunicare, ProMe reprezinta o modalitate de colaborare si de impartasire a cunostintelor dobandite de-a lungul carierei contribuind la mentinerea activa a persoanelor adulte si la imbunatatirea calitatii vietii. Printr-o serie de unelte de comunicare asistate de calculator se urmareste descrierea unor punti de dialog intre generatii profesionale si ocupationale, indiferent de localizarea geografica a acestora.

„Oamenii isi reclama rolul in societate, indiferent de varsta. Incluziunea sociala, invatarea pe tot parcusul vietii si colaborarea intre generatii prin intermediul instrumentelor virtuale in vederea obtinerii unor beneficii mutuale sunt in egala masura abordate in proiectul ProME. Pensionarea atrage dupa sine preocupari privind modalitatile de folosire a timpului intr-un mod care sa asigure persoanelor retrase din munca un statut sau o minima apreciere. Astfel, platforma ProME se constituie ca un spatiu social dedicat unde generatiile se intalnesc si, in acelasi timp, ca o modalitate de distribuire a expertizei si a abilitatilor persoanelor in varsta”, a declarat Otilia Bularca, responsabil de proiect, SIVECO Romania.

Proiectul ProMe este finantat prin programul comun de cercetare Asistenta pentru Asigurarea Autonomiei persoanelor la Domiciliu (AAL) reprezentat in Romania prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).
Proiectul este coordonat de Universitatea Paris-Lodron dinSalzburg. SIVECO Romania, alaturi de Gluck Olanda sunt partenerii care asigura proiectarea si dezvoltarea sistemului informatic in acest proiect, iar AGIR (Asociatia Generala a Inginerilor din Romania), NFE (National Foundation for the Elderly, Olanda) si EURAG Austria sunt organizatiile care faciliteaza desfasurarea cercetarilor sociologice la nivelul utilizatorilor finali ai aplicatiei. Promovarea si vizibilitatea proiectului sunt asigurate de Inventya Ltd (UK).

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 23 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.


Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare