Comunicate de Afaceri

A DOUA SANSA - O campanie SOS Satele Copiilor Romania

La implinirea a 25 de ani de activitate in Romania, SOS Satele Copiilor lanseaza campania de strangere de fonduri „A doua sansa” – www.sansa2.ro –, pentru sustinerea celor aproape 1000 de copii aflati in grija organizatiei.

Niciun copil nu ar trebui sa creasca singur, cu grija zilei de maine si fara sustinere. SOS Satele Copiilor ofera a doua sansa copiilor orfani, abandonati, care nu mai au familia alaturi sau sunt la risc la separare. In acest moment, in cele trei Sate SOS cresc aproape 200 de copii, iar alti 800 sunt sustinuti sa ramana alaturi de familiile lor, in comunitatile dezavantajate.

"Fiecare dintre noi ne-am intrebat, macar o data, cum ar fi fost daca... Daca am fi facut, intr-un anumit moment al vietii, ceva diferit. Daca cineva ne-ar fi incurajat mai tare sa indraznim sau daca noi am fi ajutat, poate, mai mult. Dar pentru cati dintre noi exista o a doua sansa? In mod cert, este extrem de greu sa primesti o noua sansa, dar poate fi foarte usor sa o oferi. De 25 de ani, SOS Satele Copiilor ofera a doua sansa copiilor care nu mai au familia alaturi. Aproximativ 40.000 de copii si tineri au primit sustinerea SOS in ultimul sfert de veac. Au primit o a doua sansa la o familie si la o mama SOS, care sa ii iubeasca, sa ii creasca mari, adulti impliniti si integrati in societate. O noua sansa la un trai decent si, mai ales, impreuna, pentru familiile din comunitatile vulnerabile.”  (Diana Podaru – Director General SOS Satele Copiilor Romania)

In Romania, peste 55.000 de copii se afla in sistemul de protectie sociala si cresc fara parinti alaturi. Totodata, anual, mii de copii sunt abandonati, iar peste 50% se afla la risc de saracie si excluziune sociala, conform datelor oficiale de la finalul anului 2017 (surse: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie; World Vision Romania).

Toti cei care doresc sa ofere a doua sansa copiilor o pot face prin mai multe modalitati:

  • donatii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ luna), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone;
  •  donatii online, cu cardul bancar, pe website-ul organizatiei: www.sos-satelecopiilor.ro;
  • donatii bancare direct in contul organizatiei SOS Satele Copiilor Romania: RO84BACX0000001080003013.

"Ne propunem ca, prin campania de strangere de fonduri A doua sansa, sa reusim sa atragem atentia asupra problematicii sociale a copiilor vulnerabili si sa aducem alaturi de noi cat mai multi sustinatori. Dorim sa ne marim familia SOS, prin dublarea numarului de donatori persoane fizice pana la finalul anului, precum si prin cresterea numarului de companii partenere.

In acest moment, din totalul caselor in care cresc copiii pe care ii avem in grija, 12 nu au inca sustinatori. In fiecare casa SOS, cresc 4-6 copii, alaturi de o Mama SOS.”  (Stefan Urziceanu, Director Marketing si Atragere de fonduri)

 

Despre SOS Satele Copiilor Romania

Anul acesta, SOS Satele Copiilor Romania aniverseaza 25 de ani de cand primele doua Sate SOS, din Bucuresti si Cisnadie, si-au deschis portile pentru copiii fara familie. In toti acesti ani, 400 de copii si tineri au crescut in Satele SOS, alaturi de o Mama SOS si de fratii lor biologici sau sociali. Dintre tinerii care iesiti de sub ingrijirea organizatiei, mai bine de 90% sunt bine integrati social, au o familie si un loc de munca.

SOS militeaza ca fratii sa creasca impreuna, ca intr-o familie.  De multe ori, fratii biologici s-au cunoscut in Satele SOS, iar de atunci au creat legaturi solide, pe viata. SOS a lansat pentru prima data in Romania un studiu privind situatia fratilor din sistemul de protectie a copilului.

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, prezenta in 135 de tari ale lumii.

In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in Satele SOS Romania, din Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau. SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti, precum si sustinere scolara pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeius.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SOS SATELE COPIILOR ROMANIA

Cauta

Categorii populare