Comunicate de Afaceri

De ce montarea unor sisteme de supraveghere in scarile de bloc este absolut necesara

Cu siguranta ai vazut multe reportaje la TV si ai citit multe stiri despre jafuri, talharii sau alte atrocitati petrecute pe stradutele dintre blocuri, in scarile acestora sau in lifturi. Fiecare dintre aceste evenimente neplacute readuce in discutie o tema foarte importanta: utilitatea instalarii unor sisteme de supraveghere in scarile de bloc si in proximitatea acestora. Este de-a dreptul ingrijorator sa ne imaginam ce s-ar putea intampla daca imaginile cu faptele reprobabile comise noaptea in blocuri nu ar fi date publicitatii. Cel mai probabil, abuzurile ar continua, iar faptasii nu ar fi niciodata prinsi.

Fiecare scara de bloc trebuie in primul rand sa aiba usi solide la intrare si un interfon functional. In completarea acestora, ar trebui insa montate si sisteme supraveghere. Toate aceste dotari contribuie la siguranta si linistea locatarilor. In plus, daca sunt montate strategic, camerele devin foarte utile si isi vor dovedi eficienta in scaderea infractionalitatii in zona. Acestea vor oferi informatii pretioase despre persoanele care frecventeaza zonele din jurul blocului, casa scarii si parcarea, dar si despre autoturismele acestora.

De asemenea, si pentru imprejurimile blocului ar trebui folosite sisteme de supraveghere, deoarece acestea vor monitoriza zona si vor furniza informatii valoroase despre persoanele care se apropie de bloc cu intentii rele si care inca nu si-au mascat fata. Un alt rand de camere trebuie sa urmareasca traseul raufacatorului in interiorul blocului, sa stabileasca intentiile acestuia, sa ii observe comportamentul si sa ajute la identificarea trasaturilor sale.

Totodata, sistemele de supraveghere de bloc isi pot dovedi utilitatea si in situatia unor conflicte intre vecini, dar si a unor evenimente nefericite petrecute in casa scarii sau in parcare. De exemplu, daca unul dintre locatari isi gaseste autoturismul zgariat, el poate cere administratorului imaginile de pe camere, pentru a obtine numarul de inmatriculare al masinii faptasului. In plus, simpla prezenta a unor camere ii poate descuraja pe raufacatori, care se vor gandi ca pot fi identificati cu usurinta si prinsi in cel mai scurt timp si, in consecinta, vor renunta la planurile lor.

Numarul de camere ale sistemelor de supraveghere de bloc variaza in functie de marimea acestuia, dar de obicei trebuie acoperite zonele urmatoare: intrarea principala, intrarea secundara, casa scarii, liftul, accesul pe fiecare etaj, parcarea si imprejurimile. Spre exemplu, pentru un bloc cu 8 etaje, doua cai de acces si lift, este nevoie de 2-4 camere exterioare, una pentru casa scarii, una pentru lift si cate una pentru cele 9 niveluri, deci in total 13-15 camere.

De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca sistemele de supraveghere nu sunt formate exclusiv din camere, ci si din DVR/NVR (unitatea centrala), unitati de stocare, cabluri si surse de alimentare. DVR-ul sau NVR-ul trebuie sa aiba un numar mare de intrari, una pentru fiecare camera, iar unitatea de stocare trebuie sa aiba o capacitate cat mai mare, pentru a putea inregistra imaginile surprinse 24/7. Deoarece multe infractiuni se petrec pe timpul noptii, trebuie alese camere dotate cu infrarosu, pentru obtinerea de imagini de calitate inclusiv in conditii de iluminare redusa.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Seku Seku

Comentarii

Cauta

Categorii populare