Comunicate de Afaceri

Gazonul sintetic pentru fotbal – mai bun decât gazonul natural

În primii ani de utilizare, sportivii jucau cu teamă fotbal pe terenurile cu gazon sintetic. În multe cazuri, gazonul artificial nu era altceva decât un covor din plastic făcut să arate ca şi gazonul natural. De multe ori, jucătorii au suferit arsuri grave pe braţe şi alte zone expuse ale corpului lor, cauzate de gazon. Purtarea pantofilor greşiti de multe ori a dus la leziuni grave la genunchi şi gleznă. Îmbunătăţirile aduse ulterior gazonului sintetic pentru fotbal, au făcut timpul de joc mult mai sigur şi în multe cazuri, gazonul sintetic este mai recomandat decât gazonul natural.

Iată câteva motive care susţin această afirmaţie:
Longevitate
Un teren nou de fotbal cu gazon artificial nu va trebui să fie înlocuit timp de 5 ani sau chiar mai mult. Un teren de fotbal cu gazon natural, pe de altă parte, trebuie să fie întreţinut în mod regulat dacă va dura mai mult de doi ani, sub uzură practicii, jocurilor şi condiţii meteorologice nefavorabile. Veţi fi nevoiţi să cheltuiţi mult mai mulţi bani pentru a menţine un teren de fotbal cu gazon natural decât un teren de fotbal cu gazon artificial.

Schimbări climatice
Terenurile de fotbal cu gazon natural ar trebui să fie moi şi plăcute pentru că jucătorii să poată staţiona atunci când acestea sunt blocaţi sau atacaţi – însă încearcă să spui asta oricărui jucător care a fost lovit în timpul jocului la temperaturi de 5 de grade sau chiar mai reci. Gazonul natural nu va creşte în condiţii meteorologice de iarnă. Dacă gazonul natural rămâne pe teren, acesta va fi dur şi fragil.
Într-adevăr, au existat multe cazuri în care diferite echipe celebre şi-au desenat terenurile în verde pentru a le face să arate bine la televiziune. Aceasta poate duce la răniri grave în condiţii de iarnă. Gazonul artificial pentru fotbal cu granule de cauciuc pentru amortizare, este mult mai delicat cu corpul unui jucător.

Mijloace de economisire
Pentru a menţine creşterea gazonului natural pe un teren de fotbal pe tot parcursul anului, aveţi nevoie de o cantitate mare de apă şi îngrăşăminte – taxând atât asupra bugetului cât şi mediului înconjurător. Miile de litrii de apă utilizate în fiecare zi, pentru a întreţine un teren de fotbal cu gazon natural în mod corespunzător, ar putea fi utilizate în alte domenii. Fertilizare poate fi, de asemenea, foarte scumpă şi ar putea avea consecinţe asupra mediului.

Rata accidentelor
Îmbunătăţirile recente ale gazonului artificial au dus la o rată a prejudiciului, care este semnificativ mai mică decât prima generaţie de gazon sintetic. Un studiu de 5 ani care a comparat gazonul sintetic şi gazonul natural pentru a analiză leziunile din fotbal, publicat în 2004, în “American Journal of Sports Medicine”, a concluzionat că au existat 15.2 leziuni în 10 meciuri jucate pe gazon artificial şi 13,8 leziuni pe 10 jocuri jucate pe terenuri cu gazon natural – o îmbunătăţire notabilă a gazonului sintetic faţă de generaţiile anterioare. În plus, cercetătorii au văzut o mai mare incidenţă pe gazonul natural a leziunilor care au ţinut jucătorii pe teren timp de câteva zile sau mai mult.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atlas Sport

Comentarii

Cauta

Categorii populare