Comunicate de Afaceri

 Ultima ora

Oportunităţi oferite de mediul de afaceri din România

Economia României înregistrează o rată de creştere superioară economiilor din ţările vest-europene, iar previziunile specialiştilor rămân optimiste şi pentru anii următori. Astfel, potrivit Băncii Mondiale, România şi alte ţări est-europene precum Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia vor continua să înregistreze în 2017 creşteri economice superioare celor înregistrate în restul Uniunii Europene. Ca o confirmare, prognoza de creştere economică a FMI pentru regiunea est-europeană în acest an este de 3,1%, aproape dublu în comparaţie cu cea din zona Euro, pentru care se estimează o creştere de 1,6%.

În aceste condiţii, interesul investitorilor străini pentru România şi celelalte pieţe est-europene este în continuă creştere. Concret, 3 din 10 companii multinaţionale cu sediul în S.U.A. percep în prezent Europa de Est ca pe una dintre destinaţiile favorite pentru planurile lor de investiţii, potrivit unui studiu realizat de TMF Group, împreună cu Forbes Insights.

Printre punctele de atractivitate ale mediului de afaceri din România şi din ţările amintite, se numără stabilitatea pieţei, nivelul ridicat de pregătire al personalului şi costurile semnificativ mai reduse de fabricație (industria auto, IT), dar și cu forța de muncă.

Companiile care investesc in Romania au parte și de provocări, cea mai importanta fiind dificultatea respectării conformității legislative, fiscale şi administrative specifice pieţei locale, dar și găsirea forței de muncă potrivite. Pentru a-și eficientiza productivitatea și pentru a rămâne competitive pe piață, companiile au rezolvat această problemă prin contractarea unui partner local.

În acest context, serviciile de asistenţă în implementarea afacerilor pe pieţele locale se dovedesc esenţiale pentru investitorii care doresc să fructifice oportunităţile de extindere în oricare din ţările est-europene și să rămână în conformitate din punct de vedere legal cu reglementările locale. Concret, aceste servicii constau în:

• asistenţă pentru înfiinţarea afacerii în ţară aleasă
• asigurarea conformităţii contabile şi fiscale
• alinierea sistemului de salarizare cu legislaţia locală
• măsuri prompte de adaptare la schimbările legislative, fiscale şi administrative

Puteți citi mai multe informații în studiul https://www.ucmsgroup.ro/europa-de-est-destinatia-favorita-a-investitorilor-americani/ publicat pe site-ul https://www.ucmsgroup.ro
Social Media

Alte articole

Cauta

Categorii populare