Comunicate de Afaceri

Tamplarie pvc sau aluminiu?

Asadar, fie ca vorbim de o tamplarie pvc sau de o tamplarie din aluminiu, exista o serie de avantaje si dezavantaje pe care fiecare dintre acestea le va avea.

<b>Un prim aspect...</b>

Se spune in mare parte ca izolarea termica in cadrul unei montari de tamplarie pvc sau de tamplarie de aluminiu, de lemn, etc. va fi data de un coeficient al materialelor de constructie pentru ferestrele exterioare si totodata va fi data de un indicator a carui valoare, cu cat va fi mai redusa, cu atat va avea loc o mai mare conservare a energiei termice.

Daca vorbim in acest sens de o tamplarie pvc http://www.securitinternational.ro/tamplarie-pvc-extruplast.html , vom realiza rapid ca aceasta va avea o buna izolare termica a materialului pentru ca la profilele din pvc spre exemplu, s-a constatat ca exista de fapt o mare diferenta de temperatura la interior si la exterior.Aluminiul pe de alta parte este, dupa cum bine stim, un metal. Astfel ca fata de aceste tamplarie pvc el va avea o conductivitate mai mare, astfel ca, mai departe, temperatura la exterior si cea la interior in cazul unei tamplarii de aluminiu fata de o tamplarie pvc vor fi aproape egale.

De aceea la astfel de tamplarie de aluminiu se va pune o fibra din carbon care are rolul de a izola, la interior. Dar... aici mai intervine un aspect. Aceasta fibra de carbon ce se va folosi la o astfel de tamplarie de aluminiu este destul de scumpa.Nu trebuie deci sa ne mire faptul ca o tamplarie pvc va fi in consecinta mai ieftina decat una din aluminiu.

<b>O tamplarie pvc reciclabila</b>

Inca un aspect demn de mentionat atunci cand vorbim de o tamplarie pvc este si acela ca o astfel de tamplarie pvc este reciclabila. Acest lucru, pentru cei dintre dvs. care fac o diferenta intre poluare si nepoluare, intre ecologie si "neecologie", este important.

La o tamplarie pvc fata de o tamplarie de aluminiu nu va aparea nici condensul, tocmai din prisma faptului ca temperatura va fi mai mica in exteriorul profilului la o astfel de tamplarie pvc, impiedicand astfel aparitia de condens.

La astfel de tamplarie pvc se va face imbinarea la colturi prin sudura, insa la o tamplarie din aluminiu se va face aceasta imbinare prin nituire.O tamplarie pvc va asigura de multe ori o etanseitate foarte buna de asemenea, la fel si o tamplarie din aluminiu, doar ca la aceasta va exista un risc de degradare ceva mai rapida.

Aluminiul este si el foarte rezistent, are o serie de avantaje de asemenea, insa adevarul e ca per ansamblu putem spune ca o tamplarie pvc este mult mai populara in zilele noastre in mai multe situatii. In cele din urma, o tamplarie pvc sau o tamplarie de aluminiu pot fi ambele alegeri potrivite daca lucrarile executate sunt unele de calitate superioara. http://www.securitinternational.ro/
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare