Comunicate de Afaceri

Uleiul de oregano si beneficiile acestuia - Ghid de sanatate

Oregano este un condiment nelipsit din bucataria italieneasca si, treptat, a devenit si preferatul gospodinelor din Romania. Gustul sau amarui, usor intepator, ofera mancarii o aroma deosebita.

Uleiul volatil de oregano insa se extrage direct din planta si are drept componente active carvacrol si timol, substante cu proprietati antioxidante, informeaza homeremediesweb.com.

Uleiul volatil este diferit de cel alimentar insa, pentru ca se obtine dintr-o specie de planta diferita de cea folosita la gatit. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca extractul natural are puternice proprietati dezinfectante si elimina microbii din organism.
Microbiologul alimentar Sadhana Ravishankar a descoperit ca substanta numita \"carvacrol\", care este de fapt un fenol al uleiului de oregano, produce o serie de antioxidanti puternici si are activitate antimicrobiana nu numai atunci cand este consumata, ci si atunci cand este aplicata produselor alimentare, arata Natural News.

Dupa ce au efectuat testele de laborator si au identificat faptul ca uleiul de oregano are un efect antimicrobian puternic, specialistii din echipa lui Ravishankar au zis sa mearga mai departe.

Asa ca au decis sa testeze uleiul pe alimente, pentru a vedea cum se comporta. Ei au descoperit ca atunci cand se aplica pe carne tocata de vita, uleiul de oregano impiedica formarea a pana la 78% din moleculele cancerigene, care apar in mod normal atunci cand carnea este gatita la temperaturi ridicate.

\"Ideea ca o substanta anume, care se afla in planta, poate inhiba toate aceste bacterii, este fascinanta pentru mine,\" a declarat Ravishankar reporterilor de la Daily Star Arizona.

Publicate in Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentara, rezultatele raportului au implicatii majore in ceea ce priveste siguranta alimentelor.

Potrivit specialistilor de la Universitatea din Arizona, uleiul de oregano pe care il gasiti aici http://www.sanavita.ro/ulei-de-oregano-salbatic-15-ml.html ar putea fi aplicat peste diferite preparate pentru a indeparta formarea de microbi periculosi care ameninta sanatatea umana.

Aceasta solutie, mai spun acestia, este mult mai potrivita decat iradierea alimentelor sau folosirea atator substante chimice. Uleiul de oregano ar putea fi o alternativa viabila, naturala.

Desi a fost demonstrat, echipa de specialisti spune ca sunt necesare cateva teste suplimentare pentru a identifica exact modul in care actioneaza, atat de puternic, uleiul de oregano. Cercetatorii spera ca descoperirea va duce, in cele din urma, la imbunatatirea sigurantei alimentare.

Uleiul de oregano este o arma puternica impotriva parazitilor intestinali. Un studiu a constatat ca 77% dintre pacientii care aveau paraziti intestinali, care au luat ulei de oregano timp de sase saptamani, au reusit sa ii elimine.

De asemenea, uleiul de oregano lupta impotriva anumitor suprainfectii si ciuperci, cum ar fi Candida albicans, care poate afecta grav calitatea vietii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Cupcake

Comentarii

Cauta

Categorii populare