Comunicate de Afaceri

"Ziua Nationala Brancusi", sarbatorita de catre liceenii din Bucuresti

Evenimentul cultural-educativ va fi gazduit, incepand cu ora 12:00, de Colegiul National „Matei Basarab” si va avea loc pe data de 19 februarie – data nasterii marelui sculptor, care a fost proclamata Sarbatoare Nationala, incepand cu acest an.

Elevii Complexului Educational Lauder-Reut si invitatii lor din Colegiul National „Matei Basarab” vor pasi, alaturi de Laurentiu Damian, invitatul special al evenimentului, in universul fascinant al operei brancusiene prin intermediul documentarului Constantin Brancusi. Coloana sau o lectie despre infinit.

Constantin Brancusi. Coloana sau o lectie despre infinit a obtinut, in anul 2002, Premiul pentru film de marturie al Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN). Imaginea este semnata de Danut Padure, Malin Musatescu, Doru Segall, comentariul este realizat de Sorana Gorjan, iar lectura apartine regretatului Adrian Pintea.

Prin mijloacele celei de-a șaptea arte și prin dialog, apreciatul regizor, scenarist si profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Laurentiu Damian ii va iniția pe tinerii spectatori in viziunea plastica a artistului și in ideile filosofice din care s-a nascut opera sa, dar și in principalele repere biografice ale unuia dintre cei mai importanti artisti romani.

Cu Ziua Naționala Brancuși in liceele bucureștene, organizata impreuna cu Fundatia Ronald S. Lauder – Complexul Educational Lauder-Reut, debuteaza ediția 2016 a proiectului cultural „Caravana filmului romanesc”, ce isi va continua seria de evenimente culturale organizate in diferite orase ale tarii, pentru al patrulea an consecutiv.

Prin sectiunea Cartea si filmul, Caravana filmului romanesc isi continua demersul cultural si educational, adresandu-se elevilor din invatamantul preuniversitar, care vor avea ocazia de a se intalni, prin intermediul peliculei, cu marile creatii culturale romanesti, misiunea de baza a Caravanei fiind aceea de a contribui la apropierea tuturor copiilor si tinerilor de arta atat de frumoasa a filmului si, in mod special, de cea a filmului romanesc. Caci, asa cum spunea Jean Cocteau un film, nu este altceva decat „o scriere in Imagini”.

***

Asociatia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), in parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) si Digifilm Design, a organizat, incepand din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROM NESC, proiect ce s-a derulat, la nivel national, prin cele doua sectiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei nationale si Cartea si filmul.
In cei trei ani de existenta, Caravana filmului romanesc a fost in orasele: Ploiesti, Constanta, Onesti, Mangalia, Falticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalau, Resita, Corabia, Targu-Jiu, Slatina, Medias, Turda, Giurgiu, Campina, Calarasi si Bucuresti, ajungand la un numar total de aproximativ 62.900 de spectatori si consemnand 1.434 de referiri in presa locala si nationala. In cadrul Caravanei, toate filmele sunt fost prezentate la o calitate artistica si tehnica de exceptie, fiind refacute ca sunet si imagine.

*
Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul National al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania, Arhiva Nationala de Filme; ANF - Arhiva Nationala de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual – Societatea Autorilor Romani din Audiovizual si co-finantat de A.F.C.N. – Administratia Fondului Cultural National
Partener educational: Fundatia Ronald S. Lauder – Complexul Educational Lauder-Reut
Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema - AARC, Gratuitor, Urban Things, Romania pozitiva, RoEvents, iFestival.ro, Comunicate de afaceri, Timp Romanesc, Prompt Media, Agentia de Carte, Viitorul Ilfovean, Centrul Roman pentru Initiativa Sociala, Asociatia Cris, nONGuvernamental, CSR Nest, GEAc, Gradinite Bucuresti, Calendarul Copiilor, Melc Codobelc

Website: www.caravanafilm.ro

***
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabila de conținutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finanțarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare