Comunicate de Afaceri

Ce alegi intre BCA si caramida

BCA-ul exista de aproape un secol, in timp ce caramida este folosita de milenii in constructii. Totusi, ambele sunt materiale populare si des recomandate, astfel ca decizia beneficiarilor nu este intotdeauna una usoara.

Adesea, alegerea este facuta in functie de inclinarea spre traditie (in cazul caramizii) sau modernitate (in cazul BCA-ului), nicidecum pe criterii tehnice.

Ambele materiale prezinta avantaje si dezavantaje: BCA-ul este usor, in timp ce caramida este portabila. Altfel spus, caramida poate prelua o parte din rezistenta structurii unei cladiri.

In schimb, BCA-ul nu are aceasta proprietate, dar greutatea sa redusa inseamna si o structura mai usoara. Inainte de a lua o decizie, tine cont nu doar de proiectul cladirii, ci si de terenul pe care va fi amplasata.

Chiar daca BCA-ul este considerat „ieftin”, costurile materialelor sunt, de fapt, asemanatoare, singura economie pe care o poti face cu BCA-ul fiind legata de costul de montaj.

De aceea, doar un specialist (precum un arhitect sau un inginer structurist) iti poate recomanda exact materialul de care ai nevoie pentru cladirea pe care vrei sa o ridici.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SorinDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare