Comunicate de Afaceri

MODALITĂȚI EFICIENTE DE A ÎMBUNĂTĂȚI AMPRENTA DE CARBON A SITE-ULUI DVS

În zorii erei web, s-a concentrat mult pe cât de prietenoase cu mediul erau site-urile web: tăiam mai puțini copaci, expediam mai puține produse și călătoream mai puțin pentru afaceri.

Și pentru că web-ul era mic, orice impact negativ pe care l-a avut a fost relativ mic. Dar internetul nu mai este mic și nici impactul pe care îl are asupra mediului. Site-ul web folosește în medie 211.000 g de CO2 pe an , vizionarea unui videoclip online produce aproximativ 0,2 g de CO2 pe secundă , iar un singur e- mail poate costa 50 g de CO2 .

În următorii patru ani, industria tehnologică în ansamblu poate folosi până la 20% din electricitatea mondială și poate fi responsabilă pentru 5,5% din emisiile globale de CO2 .

1. Reduceți consumul de energie

Prin utilizarea energiei electrice, internetul generează aproximativ același CO2 ca majoritatea țărilor importante. Acest carbon provine din două surse: dispozitivele pe care le folosim pentru a accesa Internetul și serverele care găzduiesc datele noastre.

Calculatoarele se încălzesc, iar când se încălzesc, încetinesc. Serverele sunt deosebit de vulnerabile și folosesc cantități extraordinare de energie pentru a se menține rece și funcționale, motiv pentru care Microsoft continuă să arunce serverele în mare .

FĂ-O MAI REPEDE

Cu cât site-ul dvs. este mai rapid, cu atât sunt utilizate mai puține date pentru a-l servi și cu atât emite mai puțin carbon; este atat de simplu.

Vestea bună este că, deoarece site-urile web sunt vizualizate de mai multe ori, chiar și micile îmbunătățiri se pot multiplica într-o schimbare reală.

REDUCEȚI NUMĂRUL DE RESURSE UTILIZATE

Tot ceea ce încărcați pe site-ul dvs. are un impact. S-ar putea să credeți că un PNG mic este prea mic pentru a vă afecta cu adevărat amprenta de carbon, dar pe parcursul a mii de încărcări de pagini, impactul său este multiplicat. Orice puteți face pentru a reduce numărul de fișiere reale solicitate va reduce producția de carbon. Puteți utiliza site-uri precum Ecograder pentru a estima producția de CO2 a propriului site.

OPTIMIZAȚI IMAGINILE

Dacă există un lucru pe care îl puteți face pentru a reduce dimensiunea site-ului dvs., cantitatea de date care trebuie trimisă prin Internet pentru a vă servi site-ul și viteza rezultată, este optimizarea imaginilor.

Nimic nu reduce amprenta unui site precum optimizarea imaginilor. Este ușor și gratuit să reduceți dimensiunea fișierelor JPG și PNG cu un serviciu precum TinyPNG . Oferiți WebP oricărui browser care le va accepta; vă va crește scorul Lighthouse și vă va îmbunătăți utilizarea CO2.

IMAGINI DE ÎNCĂRCARE LENEȘĂ

Încărcarea leneșă a imaginilor înseamnă că imaginile sunt încărcate așa cum sunt necesare; imaginile din partea de sus a unei pagini se încarcă întotdeauna, imaginile de mai jos se încarcă numai atunci când utilizatorul derulează la ele; dacă utilizatorul nu derulează în partea de jos a paginii, nu se încarcă, economisind CO2.

REDUCEȚI CANTITATEA DE JAVASCRIPT PE CARE O UTILIZAȚI

Da, JavaScript este minunat. Da, poate fi extrem de benefic pentru UX. Și da, mănâncă energie ca și cum ar fi bomboane.

Când se încarcă o pagină web, este gata, costul total este în. Dacă JavaScript continuă să ruleze în fundal, redesenând ecranul pe baza interacțiunii utilizatorului – așa cum este cazul unui site paralax – pagina web continuă să consume energie pe dispozitiv .

ALEGEȚI O COMPANIE DE GĂZDUIRE DURABILĂ

Puteți reduce nevoile de energie ale unui site, dar nu le puteți elimina. Un pas simplu este să optezi pentru o companie de găzduire care își obține electricitatea din surse durabile, cum ar fi energia eoliană sau solară.

Low←Tech Magazine este alimentat de un server care funcționează cu energie solară și poartă un avertisment că poate fi offline. Dar este posibil să găzduiești atât în ​​mod fiabil, cât și durabil. Multe gazde web își externalizează gestionarea propriu-zisă a serverelor, deci nu au control asupra modului în care aceste servere sunt alimentate, dar există o mulțime de excepții care garantează găzduirea web ecologică . Google Cloud își propune să fie cel mai curat din industria cloud. Pentru găzduire web ecologică, recomand întotdeauna superbul Kualo .

2. Fii incluziv

Una dintre cele mai mari probleme cu mișcarea EV (vehicul electric) este că înlocuim mașinile mai devreme decât ne-am grăbi în mod normal să trecem la conducerea „curată”.

Un nou EV produce cu siguranță mai puține rezultate decât un vehicul pe benzină atunci când este condus pe aceeași distanță. Combinați utilizarea sporită – deoarece proprietarii cred că conduc curat – cu faptul că un nou EV trebuie să fie fabricat, mineralele pentru baterii trebuie extrase (în condiții îngrozitoare) și apoi trebuie să fie expediate către dvs. și EV-uri. nu sunt atât de prietenoși pe cât par – așa că mergeți mai departe, cumpărați acel Porsche de epocă, probabil că este mai bine pentru mediu decât un Tesla.

SUPORT DISPOZITIVE VECHI

Aceeași problemă care se aplică mașinilor se aplică și dispozitivelor. De fiecare dată când ne grăbim să sprijinim cel mai recent iPhone, lăsăm în urmă generațiile mai vechi. Un dispozitiv poate și ar trebui să dureze mai mult de doi ani.

Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să îmbrățișați standardele web moderne. Tehnologii precum CSS Grid sunt excelente la reducerea dimensiunii markupului și la accelerarea site-urilor. CSS Grid este bine acceptat de peste patru ani și chiar și dispozitivele „moștenite” îl pot gestiona. Dacă puteți păstra un telefon pentru încă șase luni, costul de mediu al acelui telefon este redus cu 20%.

3. Ajutați utilizatorii să facă alegeri bune

Din ce în ce mai mulți oameni încearcă să facă alegeri bune. Avem o dietă mai sănătoasă, echilibrată. Reciclăm haine. Călătorim cu bicicleta și pe jos, nu cu mașina. Oamenii vor să facă ceea ce trebuie și caută companii care îi ajută.

ÎMBUNĂTĂȚIȚI NAVIGAREA

Orice puteți face pentru a face conținutul mai ușor de găsit va însemna mai puține încărcări ale paginilor și, prin urmare, va consuma mai puține resurse.

Îmbunătățindu-vă arhitectura informațiilor, îmbunătățind acuratețea căutării și îmbunătățind indicatoarele de pe pagină, cum ar fi pesmet și textul linkului, îi ajutați pe utilizatori să găsească conținut mai rapid.

FEEDBACK FEELGOOD

Când impactul asupra mediului al acțiunilor unui utilizator este cuantificabil, anunțați-i. Utilizatorii cărora le pasă îl vor aprecia, iar utilizatorii cărora nu le pasă îl vor ignora.

Raileurope.com adaugă o notă la orice cotație care vă informează cât de mult carbon ați economisit călătorind cu trenul în loc să zbori.

NU ELIMINAȚI RATA DE LIVRARE

Multe site-uri de comerț electronic oferă transport gratuit, mai ales peste o anumită valoare a comenzii; este o modalitate bună de a încuraja vânzări mai mari. Dar absorbția costului de transport implică faptul că nu există transport. Evidențiind costurile de transport, chiar dacă acestea nu sunt transferate către client, îi reamintești că există un cost de mediu și unul financiar.

Puteți absorbi rata de expediere fără a implica că nu există niciun cost, adăugând transportul și apoi deducând-o în mod explicit ca reducere.

Designul web durabil este bun pentru afaceri

Fundamentele unui design web bun sunt elementele fundamentale ale designului web durabil .

Fă-l rapid și utilizabil și, de asemenea, îl vei face eficient din punct de vedere energetic. Fă-l incluziv și vei ajuta industria să încetinească tendința în continuă creștere de a consuma. Faceți-l transparent și veți ajuta utilizatorii să facă propriile alegeri bune. Toate aceste lucruri nu sunt numai bune pentru mediu, dar au ca rezultat și îmbunătățirea UX și SEO.

AllmaDesign ​​vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare de site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare