Comunicate de Afaceri

Care sunt principalele strategii pentru a-ti dezvolta propria ta afacere?

Planul de dezvoltare a business-ului

Strategia de dezvoltare a afacerii trebuie sa inceapa obligatoriu cu enuntarea si insiruirea obiectivelor firmei.

Se vor descrie obiectivele firmei cu un plan de dezvoltare prin implementarea unor noi servicii/produse, descrierea punctelor forte si slabe, in comparatie cu competitia. Pentru obtinerea unei cote mai bune pe piata, dar si o mai buna notorietate, se va propune o strategie de dezvoltare prin:

– Incercarea de a dezvolta servici unice originale fata de competitie, care sa fie puternic promovate, si care sa atraga un numar important de clienti;
– Promovarea unei strategii de marketing care sa faca cunoscuta oferete firmei in servicii/produse;
– Dezvoltarea unor strategii de penetrare;
– Adoptarea de strategii de dezvoltare a serviciilor/produselor;
– Adoptarea si abordarea unor strategii de mentinere a clientilor;
– Diversificarea in permanenta a serviciilor, pentru a putea tine o rentabilitate ridicata a activitatilor companiei, strategie ce trebuie sa contina:

  • oferirea unor servicii/produse de calitate,  care sa includa cerintele si nevoile clientilor.
  • implicarea tuturor angajatilor, calitatea serviciilor/produselor realizandu-se doar daca acestia sunt pregatiti si motivati corespunzator pentru a crea servicii de calitate, deci, in acest sens, comunicarea si stimularea angajatilor trebuie sa functioneze bine si sa incurajeze initiativa proprie a fiecarui angajat;
  • existenta unei calitati in toata activitatea companiei pentru ca serviciile sa fie la cel mai bun nivel;
  • abordarea si colaborarea cu parteneri de cea mai buna calitate;
  • permanenta imbunatatire a calitatii serviciilor oferite, comparativ cu ale competitorilor de frunte pentru a le putea face fata, prin existenta unor solutii noi, originale;
  • marirea gamei de servicii si oferirea unui raport bun calitate/pret.

Descrierea in plan practic, planul de dezvoltare a companiei pe o perioada minim de 5 ani, trebuie de cuprinda obiectivele generale dar si lista coduri caen specifice, dand exemple de:
– Investitii in resurse umane (training, perfectionare), instruirea personalului;
– Diversificarea serviciilor/produselor;
– Creearea unei imagini distincte, unice/originale pe piata;
– Cresterea cifrei de afaceri, a numarului de angajati si a profitului.

Planificarea activitatilor si motivarea angajatilor

Urmatorul pas ar fi sa intreprinzi o strategie complata de planificarea a activitatilor si de motivare a propriului tau personal.

De regula, o afacere incepe sa functioneze dupa o prospectare initiala. Aceasta permite evaluarea oportunitatilor, estimarea unor rezultate si dotarea cu cele mai bune mijloace disponibile pentru atingerea obiectivelor propuse.

Activitatile planificate vor fi desfasurate de oamenii pregatiti in acest scop, pentru fiecare departament, cu motivarea corespunzatoare si sprijinul celorlalti.

O abordare de succes in planificarea activitatilor de vanzari, in faza de prospectare a pietei pentru a atrage noi potentiali clienti, este definita de dialogul direct, echilibrat, alternant, intre omul de vanzari si potentialul client. Este importanta pregatirea conversatiei, prin culegerea unor informatii de baza despre potentialul client vizat.

Alternanta dialogului, ca idee testata de imbunatatire a ratei de conversie in vanzări, presupune comunicarea initiala a informatiilor culese despre client si confirmarea acestor informatii cu clientul, vizand, de exemplu, o problema specifica, pentru care omul de vanzari poate oferi o solutie eficienta personalizata pentru profilul si situatia de moment a clientului.

Pe cale de consecinta, urmand acesti pasi, vei obtine rezultatele pe care le astepti, indiferent de codul sau codurile caen pe care doresti sa le inserezi odata cu extinderea activitatii tale.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare