Comunicate de Afaceri

Ce facem cand suntem asaltati de buruieni? Afla care sunt cele mai bune solutii in astfel de situatii

In linii mari, putem imparti erbicidele in doua categorii principale: erbicidul selectiv si erbicidul total pentru combatrea daunatorilor. Vom dezbate, in cele ce urmeaza, principalele caracteristici ale celor doua tipuri de produse.

Caracteristicile erbicidelor

Pentru a pleca de la o baza clara, este important de stiut ca erbicidul este un pesticid folosit pentru a ucide plantele nedorite. Pentru o utilizare eficienta, trebuie sa ne asiguram ca optam intotdeauna pentru produsul potrivit.

Erbicidele selective ucid doar anumite tipuri de plante, lasandu-le nevatamate pe celelalte. Unele dintre acestea actioneaza prin interferenta cu cresterea buruienilor si sunt adesea bazate pe hormoni de plante.

Erbicidele totale, utilizate pentru curatarea solului, sunt neselective si ucid toate materialele vegetale cu care intra in contact.

Aceste substante sunt utilizate pe scara larga in agricultura dar si in alte arii. Spre exemplu, erbicidul total este utilizat in programele de control a vegetatiei totale (TVC) pentru intretinerea autostrazilor si a cailor ferate. Cantitati mai mici se utilizeaza, de asemenea, in silvicultura, in sistemele de pasunat si in gestionarea zonelor retrase din circuitul agricol ca habitat al faunei salbatice.

Performanta erbicidelor este puternic legata de conditiile de mediu, astfel incat pentru fiecare zona sau fiecare tip de cultura, se va utiliza un anume tip de erbici. De cele mai multe ori, din ratiuni de siguranta, este recomandabil sa solicitati sfatul unui profesionist. Combaterea buruienilor este poate cea mai importanta in agricultura, fermierii depunand eforturi sporite in acest sens, cu precadere in zonele cu temperaturi ridicate si precipitatii abundente. In aceste cazuri, doar solutia chimica este, de cele mai multe ori, unica metoda eficienta.

Erbicidul cu actiune totala va distruge in totalitate plantele de pe suprafata vizata. Se aplica, de regula, pe locuri necultivate: marginea soselelor, alei, sau orice zone in care nu este dorit niciun tip de vegetatie. Un erbicid total are la baza substanta numita Glifosat. Acesta este absorbit de planta prin frunze, astfel incat nu este utila taierea buruienii de la baza, pentru ca doar apoi sa se faca stropirea cu substanta activa. Procesul este invers: erbicidul se va aplica in momentul in care plata este in crestere si are frunze.

Foarte important de stiut este ca erbicidul total nu are remanenta in sol, si nici nu patrunde foarte adanc in pamant. Daca in sol exista inca seminte de buruiana in proces de germinare, atunci sansele ca aceste seminte sa fie afectate de erbicidul total sunt destul de mici, aproape de zero.

Asadar, erbicidul total va curata plantele existente, deja rasarite. Daunatorii, buruienile sau orice tipuri de vegetatii nedorite vor fi eliminate total, doar prin aplicari periodice de erbicid total, aplicari de intretinere.

Achizitioneaza erbicidul potrivit, in functie de nevoie

Este bine de stiut faptul ca erbicidul total nu are o clasificare toxicologica pentru organismul uman, insa specialistii de aici recomanda prudenta si evitarea contactului cu ochii, fata, pielea sau orice tip de mucoase. Nici animalele de companie nu vor fi afectate de aplicarea erbicidului in gospodarii, insa la fel, se recomanda evitarea contactului. Cu toate acestea, erbicidul total este daunator pentru organismele acvatice.

Indiferent de scopul in care urmeaza sa utilizezi erbicidul total sau alt tip de produs pentru combaterea daunatorilor, informatii complete si o gama variata de produse pot fi gasite la adresa pesticide-az.ro.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare