Comunicate de Afaceri

Conferinta de incheiere a proiectului "Managementul integrat, conservativ si durabil al siturilor Natura 2000 din Bazinul Fizesului"

Asociatia Educational-Ecologica Ecotransilvania, in parteneriat cu Asociatia Ecochoice, anunta finalizarea oficiala a proiectului „Managementul integrat, conservativ si durabil al siturilor Natura 2000 din Bazinul Fizesului”. Proiectul in valoare de peste 500.000 de euro a fost finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Obiectivul general al programului l-a constituit stabilirea unui set de planuri de management si initierea unor masuri concrete de conservare a ariilor protejate din Bazinul Fizesului. Ariile naturale protejate din Bazinul Fizesului sunt printre cele mai importante din Romania si constituie unele dintre cele mai importante zone umede din estul Europei, cu flora si fauna foarte bogate. „In Bazinul Fizesului se afla rezervatiile Stufarisurile de la Sic, Lacul Stiucilor si Padurea Ciuasului, pe o suprafata de 4468 hectare. Ariile fac acum parte reteaua ecologica Natura 2000, care ocroteste speciile si habitatele naturale periclitate la nivel european. Bazinul adaposteste mai bine de o cincime din flora Romaniei, cu peste 600 de specii de plante, dar și un procent semificativ din speciile de pasari din Europa. Pentru toate acestea noi am incercat sa fim o voce cat mai puternica si ocrotitoare si sa promovam importanta lor, dar mai ales frumusețea rara de aici. .”, adauga Luminita Holban.

Cu ocazia finalizarii proiectului, in data de 31 octombrie 2014 va avea loc o conferinta de presa la Hotelul Belvedere, din Cluj-Napoca la care vor participa membrii ai Asociatiei, precum si lideri de opinie locali. Proiectul a inclus o serie de activitați pentru ocrotirea mediului, precum inventarierea unor habitate si a unor specii de fauna si flora, realizarea unor harti digitale ale ariilor vizate, program de consultari si discutii cu comunitatile locale, prezentari si concursuri in scoli, dar si un eveniment cultural si realizarea unei pagini web informative.

Infiintata in anul 2003, Asociatia Ecotransilvania este preocupata de cercetarea si conservarea diversitatii biologice si culturale, precum si de sprijinirea comunitatilor locale in intelegerea, aprecierea si valorificarea durabila a resurselor naturii. Activitatea asociatiei este dedicata in special ocrotirii pasarilor si zonelor umede, cresterii nivelului de constientizare a problemelor de mediu in randul oamenilor, precum si studiului impactului antropic asupra biodiversitatii si, in special, al relatiei dintre modurile de utilizare a terenurilor si diversitatea organismelor vegetale si animale. Din luna martie 2011, asociatiile Ecotransilvania si Ecochoice au in custodie cele peste 4600 de hectare ale ariilor protejate din Bazinul Fizesului.

Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala

CRISTINA SARACUT – Asociatia Ecotransilvania
ecotransilvania@gmail.com
Expert comunicare
Tel. 0371 483 397, 0745 041 720
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare