Comunicate de Afaceri

Cum alegi cel mai bun sistem de irigare pentru grădina ta?

După cum vei descoperi în continuare, există două categorii importante de sisteme de irigare, respectiv cele subterane și supraterane. Află mai departe care sunt principalele lor caracteristici.

 Sistemul de irigare subteran

 Datorită faptului că se așază sub pământ, acest sistem de irigare este ușor de utilizat, fără să fie necesară mutarea furtunurilor sau a aspersoarelor, în zona pe care vrei să o uzi. De asemenea, acesta nu trebuie demontat în timpul sezonului rece, deoarece este protejat de îngheț, putând fi o opțiune demnă de luat în considerare în proiectele tale de amenajări spații verzi.

 Un astfel de sistem de irigat include aspersoare telescopice, hidranți, conducte și conectori, elemente care se aleg în funcție de suprafața grădinii și de distanța față de sursa de apă. În cazul grădinilor cu forme pătrate sau dreptunghiulare, îți recomandăm aspersoarele telescopice oscilante, în timp ce pentru alte forme sunt mai potrivite cele circulare.

 

Sistemul de irigare suprateran

 Acesta este alcătuit dintr-un furtun conectat la o sursă de apă, fiind necesară alegerea unui ștuț, care să etanșeizeze legătura la robinet. Ștuțul se alege în funcție de diametrul robinetului și de tipul de filet.

Vei mai avea nevoie de un furtun, care este disponibil într-o varietate de grosimi și lungimi, fiind de preferat să optezi pentru un model rezistent, care nu se răsucește. O altă variantă utilă constă în folosirea unui cărucior pentru furtun, care îți ușurează munca, mai ales dacă vrei să uzi o suprafață generoasă de teren sau există o distanță mai mare față de sursa de apă. Include pistoale pentru stropit, care te ajută să folosești sistemul de irigare pentru a curăța aleile din grădină sau pentru a uda mult mai eficient plantele din ghivece.

 Dacă ești în căutarea unui sistem de irigare gazon eficient, te poți orienta către unul prin picurare. Acesta permite o udare precisă și economică pentru plantele ornamentale sau pentru legumele și mirodeniile din grădina ta.

 Datorită faptului că apa este furnizată direct la rădăcina plantelor, prin picurare, folosești doar cantitatea necesară și eviți risipa. În plus, pentru o utilizare mult mai confortabilă, poți automatiza sistemul și astfel îl controlezi de la distanță.

 Folosind automatizarea, vei putea uda plantele din grădină, chiar și atunci când ești departe de casă.

Un sistem de udare automat poate fi programat să funcționeze în anumite zile și în intervalul orar dorit sau chiar de mai multe ori pe zi, dacă este necesar, fără să fie nevoie de intervenția ta. Adaugă și un senzor de umiditate sau unul de ploaie, cu ajutorul căruia vei îmbunătăți eficiența sistemului automat de udare, irigând doar atunci când solul are nevoie de apă.

 Fie că optezi pentru un sistem subteran, fie pentru unul suprateran, aceasta poate fi automatizat, astfel încât să fie programat și utilizat chiar și de la distanță, atunci când ești departe de casă, pentru a economisi apă.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atlass Automotive Rapid

Comentarii

Cauta

Categorii populare