Comunicate de Afaceri

Cum alegi corect anvelopele pentru camionul tau?

Cauciucurile trebuie sa sustina cat mai bine greutatea camionului, de aceea este foarte important ca aceste anvelope camion sa fie alese cat mai bine, astfel incat sa aiba o viata lunga si sa faca fata cu brio sarcinilor. Pneurile alese trebuie sa aiba o durabilitate ridicata, o aderenta cat mai buna in special pe drumurile umede, precum si o poluare fonica redusa. De asemenea, anvelopele mai trebuie sa optimizeze cat mai bine si consumul de carburant.

La ce sa te uiti in alegerea unor anvelope camion?

Anvelopele alese trebuie sa-ti ofere o deplasare rapida, sigura, dar si eficienta, indiferent de tipul de carosabil pe care te afli. Aceste anvelope camion sunt alese in functie de unele criterii importante precum tipul lor. Exista pe piata un numar mare de modele de anvelope dintre care sa alegi, acestea fiind destinate autovehiculelor de mare tonaj. Aceste anvelope pot fi de directie, tractiune si trailer, fiecare tip de anvelopa avand benzi de rulare adaptate pentru virare, dar si riduri pronuntate.

Cauciucurile trailer sunt mai tari pentru ca in timpul virajelor acestea sufera o uzura mai mare. Modelele de anvelope camion de tractiune sunt potrivite pentru puntea din spate ele fiind optimizate pentru o aderenta cat mai ridicata. Aceste anvelope garanteaza transportul incarcaturii in conditiile cele mai sigure, dar si optime in acelasi timp.

Un alt lucru ce trebuie analizat in achizitionarea anvelopelor este indicele de sarcina al acestora. Indicele de sarcina este de obicei unul mare, acesta fiind simbolizat de obicei prin doua sau trei cifre. Acest indice este cel care arata greutatea sustinuta de pneu umflat la o presiune recomandata. Indicele de viteza este si el un lucuru pe care trebuie sa-l ai in vedere in achizitionarea anvelopelor. Acest indice arata viteza maxima la care anvelopele au un randament in conditii normale de presiune, dar si de sarcina. Trebuie tinut cont de limitele si capacitatea de viteza a camionului atunci cand se achizitioneaza anvelopele potrivite.

Diametrul si dimensiunea anvelopelor sunt alte lucruri de care sa tii cont pentru ca fiecare autovehicul are omologate doar cateva dimensiuni de anvelope. Diametrul jantelor trebuie si el sa fie acelasi cu diametrul pneurilor, iar aceste detalii le poti identifica foarte usor in cartea tehnica sau citind pe flancul anvelopelor. Foloseste niste cauciucuri cu dimensiuni omologate, astfel incat sa eviti orice fel de problema care ar putea aparea la partea de compatibilitate a autovehiculului tau. Poti alege si anvelope cu punte joasa, acestea permitand o crestere a volumului transportat intr-o remorca.

Concluzii finale

Drumurile pe care vei circula reprezinta si ele un alt lucru la care sa te gandesti, de aceea echiparea camioanelor cu anvelopele potrivite pentru aceste drumuri este ceva de care sa tii cont. Exista atat anvelope pentru autostrada, cat si anvelope pentru sosea. Aceste anvelope sunt ideale pentru drumurile lungi, ele facand fata cu brio si drumurilor cu probleme. Nu trebuie sa treci cu vederea nici conditiile meteo, iar in functie de vreme poti alege cauciucuri de vara, de iarna sau cele de tip all season. Mai poti avea in vedere si indicele de poluare fonica atunci cand alegi anvelopele. Mai multe anvelope de camion: https://www.argentis.ro/camion

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: contentseo

Comentarii

Cauta

Categorii populare