Comunicate de Afaceri

Cum să faci terariul perfect - și să-l păstrezi în viață!

Uită ce vezi pe Instagram și urmează aceste sfaturi pentru ca plantele tale să supraviețuiască

 

Nu crede tot ce vezi pe Instagram. Cele mai multe dintre aceste plante, încapsulate în sticle înguste sau, mai rău, înghesuite în becuri minuscule de sticlă, nu supraviețuiesc mai mult de câteva săptămâni. Totuși, există motive pentru a iubi terariile: plantele care cresc sub sticlă sunt o idee grozavă, care necesită puțină întreținere, pentru decorarea sufrageriei tale. 

 

Iata care sunt cele mai frecvente greșeli, dar și trucurile pentru a întrețin cu succes un terariu acasă:

 

Secretul terariului: sticla

 

În primul rând, alegeți un recipient potrivit. Secretul terariilor constă în sticlă, care blochează umiditatea și căldura, în timp ce filtrează (și împiedică) o parte din acele raze puternice ale soarelui care ard multe dintre plantele tale.

 

Terariu sticlă emag.ro oferte online

 

În interiorul acestor mici capsule vii, plantele care iubesc umiditatea și căldura climatelor tropicale, cum ar fi ferigi și unele tipuri de mușchi (și pe care în mod normal nu le poți menține în viață), pot fi foarte fericite.

 

Din păcate, marea majoritate a terariilor pe care le vedem, și ale căror fotografii se plimbă în voie pe Instagram, găzduiesc plante de casă care își doresc contrariul: cactuși și suculente. Iar plasarea acestor plante deja adaptate la soare intens și la aer uscat în interiorul unui terariu înseamnă aproape semnarea condamnării la moarte.

  

Dimpotrivă: optează pentru ferigă, pilea sau „planta plăcintă” (atât de la modă) și mușchi; sau pentru plante cu flori exotice, iubitoare de umiditate, cum ar fi orhideele și begoniile pentru cele mai bune rezultate.

 

Și ce recipient aleg pentru a amenaja un terariu?

 

Terariu în miniatură? Mai bine optează pentru ceva mai mare. Cel mai simplu mod de a amenaja un terariu de succes este evitarea recipientelor pitice sau subdimensionate, deoarece nu va dura mult până când plantele vor fi sufocate înăuntru (și vor începe să se ofilească). Și, în plus, sunt complicat de udat.

 

O regulă generală: cu cât recipientul este mai mare, cu atât terariul vă va rezista în viață mai simplu și mai mult.

 

Cu toate acestea, marea majoritate a terariilor pe care le vedem pe Instagram sunt foarte mici. Și mai sunt două probleme suplimentare: plantelor care încearcă să crească în interiorul lor le lipsește aerul de care au nevoie, dar și suficient sol pentru a se dezvolta cu un minim de decență.

  

Montați terariul într-un acvariu de pești sau într-un borcan mare de bucătărie

 

Pe lângă faptul că constituie suportul fizic pentru plantele tale, cu cât este mai mare dimensiunea (și, în consecință, volumul de aer), cu atât microclimatul pe care îl creezi în interiorul terariului tău va fi mai funcțional.

 

Prin urmare, încercați să găsiți un recipient care să aibă (cel puțin) 30 pe 30 de centimetri.

 

Și încearcă să nu cedezi în fața presupusei frumuseți a recipientelor unghiulare sau a celor cu forme geometrice complicate: o sferă, un cub simplu sau o prismă dreptunghiulară îți va fi mai ușor de întreținut. Și fă-l transparent: sticlele colorate blochează lumina de care plantele au nevoie pentru a crește.

 

Asigurați-vă că aerul circulă

 

În plus, căutați întotdeauna un design cu deschidere superioară, care să permită o bună circulație a aerului. Plantele din sticle închise ajung de obicei să putrezească sau să se deterioreze din cauză că primesc prea puțina lumină într-un recipient permanent aburit.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare