Comunicate de Afaceri

Economiseste bani cu ajutorul unor reguli clare

Stabiliti un buget si respectati-l

Orice incercare de a economisi bani incepe de obicei cu un buget. Acest lucru inseamna ca trebuie sa va calculati atent fiecare ban alocat platii facturilor si nevoilor de zi cu zi.

De la factura telefonica lunara si pana la fiecare espresso savurat in drum spre serviciu, este bine sa faceti o lista a cheltuielilor pentru a avea o perspectiva despre cum sa cheltuiti bani.

Fara cumparaturi inainte de a lua masa

O iesire la supermarket ar trebui sa fie o experienta structurata, in care veti ajunge cu o lista si veti pleca cu  tot ce era trecut pe ea. Achizitiile spontane si inutile sunt adesea vinovate de costul cosului saptamanal ce creste intr-un ritm rapid.

Gatiti mai multe mese acasa

Da, iubim sa savuram preparate exceptionale si la pret mic, dar acest lucru este posibil doar daca ne si implicam in pregatirea dish-urilor deosebite care ne fac ziua si starea mai buna. Pregatirea pranzului acasa poate fi deopotriva o experienta la fel de placuta si mult mai ieftina decat servirea in oras.

Daca angajatorul va remunereaza si cu bonuri de masa, le puteti utiliza pentru achizitionarea de ingrediente pe care ulterior le puteti adauga in preparatele sanatoase care compun pranzul. In acest fel, iesiti mai ieftin si... stiti ce mancati!

Renunta la fumat

Nu numai ca nu este benefic pentru sanatatea voastra, dar fumatul poate fi nociv si pentru portofel. Renuntarea la fumat este un mod sigur de a salva bani in 2018. In special in Bucuresti, mentinerea unui obicei de fumat poate fi o cheltuiala semnificativa.

Desi fumatul este interzis in spatiile inchise, asta nu te impiedica sa socializezi intre doua pufuri, lucru care te ispiteste sa (mai) consumi o cafea sau ceva dulce care adauga cost la bonul final.

Vanatoarea de coduri de voucher si reduceri

Inainte de a efectua orice cumparaturi online, trebuie sa cautati intotdeauna rapid pe internet pentru a afla daca exista coduri de voucher sau reduceri pentru achizitionarea produselor ravnite.

Multe magazine online urmeaza aceasta practica si propun vouchere cu pana la -30% reducere pentru utilizatorii inregistrati recent. Ai putea fi chiar tu!

Daca esti fericita posesoare a unui job de viitor, atunci salariul iti permite sa economisesti fara a fi nevoita sa renunti la micile bucurii.

Fie ca iti doresti o trusa de machiaj, o geanta sau o pereche de pantofi la moda, va exista intotdeauna o usita care iti va permite sa aloci 20 – 30% din venitul tau lunar intr-un cont de economii. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare