Comunicate de Afaceri

Iustin Paraschiv: Carmistin caută diverse soluții inovatoare pentru dezvoltarea durabilă

Cine dintre gurmanzii autohtoni nu a gustat măcar o dată un pui LaProvincia, o carne valoroasă, extrem de sănătoasă provenind de la Carmistin? 

Carnea de pui se consumă din ce în ce mai mult și în țara noastră, la fel cum se întâmplă peste tot în lume. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) estimează că doar în 2021 au fost consumate peste 133 de milioane de tone de carne de pui pe plan mondial.

De ce este atât de căutată carnea de pui de către români?

Consumul de carne de pui este popular deoarece este, în general, vorba de o carne mai ieftină decât cea de porc, săracă în grăsimi și care se confruntă cu puține bariere culturale sau religioase. Chiar dacă vorbim de puii LaProvincia, acei pui vegetariani, după cum glăsuiește o binecunoscută reclamă, chiar dacă sunt puțin mai scumpi decât rivalii lor crescuți industrial, provenind de la alți producători, tot sunt accesibili majorității clienților români.

Este o carne bogată în proteine ​​și o sursă importantă de vitamine și minerale. Conține chiar niveluri semnificative de grăsimi mononesaturate benefice, care pot aduce beneficii sănătății cardiovasculare.

Carnea de pui bio este un aliment nutritiv care este mult apreciată de către oamenii ce o consumă, datorită conținutului său ridicat de proteine și vitamine. Proteinele din carnea de pui sunt esențiale pentru a menține masa musculară, iar vitaminele și mineralele prezente în carnea de pui pot ajuta la menținerea sănătății oaselor, pielii și a sistemului imunitar.

Deși carnea de pui este general considerată o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, carnea de pui bio are avantajul că este obținută din păsări crescute fără hormoni sau antibiotice. Acest lucru poate reduce riscul expunerii la substanțe chimice nocive și poate fi o alegere mai sănătoasă pentru organismul uman.

Carnea de pui bio, precum cea ieșită de pe linia de producție Carmistin, este, de asemenea, mai probabil să fie obținută din surse mai sustenabile, precum ar fi fermele ecologice, care folosesc practici agricole mai prietenoase cu mediul și automat mai bune pentru păsările respective. Consumul de carne de pui bio poate, de asemenea, ajuta la susținerea agriculturii locale și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră asociate cu transportul de alimente lungi distanțe.

Carnea de pui este o sursă importantă de proteine pentru oameni, iar producția de carne avicolă poate fi realizată de manieră sustenabilă prin utilizarea unor tehnologii moderne și practici de management.

De exemplu, utilizarea unei tehnologii moderne de creștere a puilor poate ajuta la reducerea densității de creștere și la asigurarea unui mediu mai bun pentru puii de pasăre. De asemenea, utilizarea de alimente produse în mod sustenabil, cum ar fi furaje care sunt cultivate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, poate contribui la reducerea impactului producției de carne avicolă asupra mediului ambiant.

18 unități Carmistin vor fi alimentate cu energie regenerabilă

Panourile fotovoltaice sunt una dintre sursele alternative de energie regenerabilă, care poate fi utilizată pentru a alimenta eficient fermele avicole. Utilizarea panourilor solare poate ajuta la reducerea dependenței fermei de sursele convenționale de energie, precum ar fi combustibilii fosili, și poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră asociate cu producția de carne avicolă.

În ansamblu, dezvoltarea sustenabilă în industria avicolă poate fi realizată prin combinarea unor tehnici moderne de creștere a puilor, alimentare sustenabilă și utilizarea energiei regenerabile.

Carmistin este un pilon important în industria agroalimentară autohtonă, deoarece chiar din primii ani de la fondarea sa, acum mai bine de două decenii, compania deținută de tânărul om de afaceri român Iustin Paraschiv, s-a evidențiat pe piața agroalimentară de profil prin valorile pe care și-a bazat dezvoltarea continuă.

Cu siguranță, aceste inițiative în direcția dezvoltării durabile vor continua și în anii ce vin!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare