Comunicate de Afaceri

La ce temperaturi trebuie servite diferitele tipuri de vin?

Toate vinurile au un gust foarte bun la temperatura de pivniță, în jur de 15°. Vorbim aici despre degustare, iar toți cei care au avut privilegiul de a degusta, în compania vinificatorului, vin direct din butoi, știu acest lucru. În ceea ce privește consumul la masă, există o scară de temperatură care permite ca fiecare vin să fie pus în valoare în funcție de profilul său gustativ și se folosește, în special, un răcitor vinuri.

Este un experiment pe care trebuie să-l încercați o dată (cu cât mai multe, cu atât mai bine): la o petrecere, serviți același vin, dar la două temperaturi diferite și ascultați reacțiile. Cei mai mulți dintre oaspeții dumneavoastră vor crede că au de-a face cu două vinuri diferite. Puteți obține temperatura ideală cu un răcitor vinuri.

Nimeni nu s-ar gândi vreodată să-și pună șlapii pentru a traversa Groenlanda sau să împacheteze o geacă de puf înainte de a se urca în avionul spre Mauritius. Ei bine, ceea ce se aplică în cazul dumneavoastră se aplică și în cazul acelui vin pe care l-ați descoperit cândva într-un restaurant sau la un vinificator și care v-a plăcut atât de mult încât ați comandat o ladă întreagă. Uitarea parametrului de temperatură, acest instrument de măsurare a gradului de agitație termică a particulelor, ar putea fi o sursă de dezamăgire cruntă.

Într-adevăr, dacă servești un vin prea rece sau prea cald, mai ales acel vin despre care le vorbești prietenilor tăi de săptămâni întregi, s-ar putea să fii dezamăgit. De aceea ai nevoie de un răcitor vinuri.

Ce trebuie să știți

În jargonul vinului, temperatura de servire este temperatura la care trebuie servit un vin. Problema este că nu toate vinurile se servesc la aceeași temperatură, deoarece aceasta depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de vin, culoarea și profilul organoleptic. Motivul este simplu: temperaturile scăzute scot în evidență aciditatea și prospețimea unui vin, în timp ce temperaturile ridicate înmoaie taninurile și dezvăluie mai bine aromele. De aceea se utilizează un racitor vinuri il gasesti pe Emag.ro.

Concluzie: va fi foarte util să afișați în bucătăria dvs. următoarea grilă care indică temperaturile ideale de servire în funcție de marea familie de vinuri, ceea ce vă va împiedica să faceți o mare greșeală. Iată graficul:

Șampanii

Între 6 și 10° C pentru șampanii în general și spumante.

Între 10 și 13° C pentru șampaniile scumpe.

Vinuri albe dulci sau siropoase

Între 10 și 13° C

Vinuri albe seci

Între 8 și 10° C pentru vinurile albe vii.

Între 10 și 13° C pentru vinurile albe rotunde și onctuoase.

Vinuri rose

Între 8 și 10° C

Vinuri roșii

Între 14 și 16° C pentru vinurile roșii fructate.

Între 16 și 18° C pentru vinurile roșii mai taninice.

Nu există o convenție autoritară în ceea ce privește temperatura ideală și puteți găsi grafice care sugerează variații, mai ales că anumiți parametri, cum ar fi anotimpul sau vârsta vinului, au fost ignorați aici. Cu toate acestea, este important să ne amintim cum se situează fiecare familie de vinuri pe scara temperaturii și să evităm două excese simetrice: servirea unui vin alb prea rece (de exemplu, abia scos din frigider) și servirea unui vin roșu prea cald, care ar putea copleși palatul.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare