Comunicate de Afaceri

Pană sau accident rutier? Alege tipul de vehicul potrivit pentru tractări auto Iași

Există multe tipuri de vehicule concepute pentru remorcare. Fiecare dintre aceste vehicule este utilizat pentru diferite scopuri de remorcare și oferă beneficii specifice.

Tipuri de vehicule pentru tractări auto

Camioane de tractări auto Iași cu platformă

Remorcile cu platformă sunt unul dintre cele mai comune și mai utilizate vehicule de tractare din lume. Un camion cu platformă are un pat lung, gol, cu un acoperiș plat. Circuitele hidraulice sunt folosite pentru a muta masa în sus și în jos. Ceea ce face ca vehiculele cu platformă să fie ușor de utilizat este că puteți pur și simplu să vă conduceți vehiculul pe rampă sau să îl ridicați.

Sunt utile și pentru transportul vehiculelor care au o problemă tehnică sau au fost implicate într-un accident. O mare varietate de vehicule și chiar bărci pot fi transportate cu ajutorul acestor camioane cu platformă. Sunt, de asemenea, una dintre cele mai sigure moduri de a tracta autovehicule.

Mașină de tractare integrată

Mașinele integrate sunt folosite în condiții dificile deoarece sunt mult mai specializate. Sunt folosite pentru a transporta alte platforme sau autobuze. Un camion de remorcare integrat are axe suplimentare pentru stabilitate/rezistență sporită, iar brațul său este mult mai integrat în interiorul camionului.

Camioane cu cârlig și lanț

Camioanele cu cârlig și lanț sunt folosite pentru a tracta tot felul de mărfuri. Aceste camioane au fost utilizate pe scară largă în trecut, dar știind că se pune multă presiune asupra vehiculelor remorcate prin această metodă, nu mai este atât de comun.

Lanțul înfășurat poate deteriora sau zgâria vehiculul. Prin urmare, este recomandat să utilizați această opțiune numai dacă transportați o mașină avariată la o groapă de gunoi. De asemenea, vehiculele cu cârlig și lanț nu pot fi utilizate pe roțile 4 × 4, deoarece pot deteriora transmisia. În zilele noastre, remorcile cu cârlig și lanț sunt folosite în principal pentru mașinile de transport marfă și mașinile grav avariate, deoarece la transportul acestor vehicule, se evită deteriorarea suplimentară a barei de protecție.

 

Remorcă cu role

Camioanele de remorcare cu role au un mecanism similar cu cârlig și remorcare cu lanț. Cu toate acestea, folosesc un etrier metalic în loc de lanțuri și provoacă mai puține daune vehiculului remorcat. Chiulasa metalică este agățată sub roțile din spate sau din față. Un palan pneumatic sau un lift hidraulic suspendă partea din spate sau din față a vehiculului pentru a-l ridica de la sol și a-l pune în remorcă. Vehiculele cu tracțiune față sunt trase de roțile de intrare. În timp ce remorcile cu ridicare pe roți nu sunt la fel de sigure sau protejate ca vehiculele de tractari auto cu platformă, ele sunt relativ ieftine.

Indiferent de problema pe care o întâmpinați pe drum, specialiștii în tractari auto cu activitate în Iași vă vor ajuta cu plăcere, fie că rămâneți fără benzină, aveți nevoie de o intervenție rapidă pentru o pană sau orice alt tip de reparații.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: cervatiuc alin

Cauta

Categorii populare