Comunicate de Afaceri

Portretul clientului ideal al unei companii de inchirieri auto

In cazul in care iti doresti sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri auto, trebuie sa fii constient ca nu ai numai drepturi, in baza sumei de bani pe care o platesti, ci si indatoriri. Pe scurt, daca te comporti cu masina oferita de aceasta la fel cum te-ai comporta cu un autoturism proprietate personala, nu vei avea probleme. Totusi, iti prezentam in continuare portretul robot al clientului ideal al unei companii de rent a car, ca sa stii la ce sa te astepti in momentul in care semnezi contractul. Multe dintre aspectele de mai jos ti se vor parea de bun simt sau evidente, insa ele merita mentionate pentru a evita orice posibila problema.

 

1. Are peste 21 de ani si permis de conducere de peste 1 an. Aceasta este prima regula in momentul in care doresti sa apelezi la servicii de inchirieri auto. In calitate de client, iti vei asuma in totalitate vina pentru eventualele pagube sau distrugeri provocate de un sofer neautorizat de catre proprietar.

 

2. Returneaza masina in conditii bune. La returnare, masina trebuie sa se prezinte in aceleasi conditii ca in momentul in care a fost livrata de compania de inchirieri auto. Acest lucru nu se refera numai la aspectul exterior si interior al masinii, ci si la totalitatea documentelor, accesoriilor si echipamentelor acesteia. Daca intarzii returnarea mai mult de trei ore fata de momentul stabilit, autoturismul se considera furat si va fi anuntata Politia.

 

3. Nu foloseste masina in alte scopuri. Masina companiei de inchirieri auto trebuie condusa conform prevederilor legale si nu trebuie supraincarcata nici cu pasageri, nici cu bagaje. In plus, aceasta nu poate fi folosita pentru impingerea sau tractarea altui autoturism sau remorci si nici in competii, curse sau teste. Totodata, in calitate de sofer, nu trebuie sa te urci la volan daca esti sub influenta alcoolului, medicamentelor sau altor substante si nici sa lasi masina cu cheile in contact, neincuiata sau cu geamurile deschise.

 

4. Returneaza masina cu rezervorul plin. Din moment ce compania care ofera servicii de inchirieri auto ii livreaza masina cu rezervorul plin, clientul are obligatia de a o returna in acelasi mod. In cazul oricaror nereguli la returnarea autoturismului, vei plati o penalizare sau, dupa caz, nu iti va fi returnata garantia depusa in momentul semnarii contractului.

 

5. Raporteaza orice incident companiei de inchirieri auto. In cazul nefericit al unui accident, furt sau distrugeri, clientul este obligat sa anunte imediat compania de inchirieri auto, sa obtina numele si adresele partilor implicate si ale martorilor si sa nu abandoneze masina de inchiriat fara ca aceasta sa fie pazita.

 

6. Recomanda mai departe compania de inchirieri auto. In cazul in care respecti toate punctele de mai sus, reguli de bun simt de altfel, poti fi sigur ca experienta va fi una placuta, intrucat compania de rent a car isi va indeplini toate obligatiile. Vei beneficia de o masina noua, sigura, cu dotari superioare si toate reviziile tehnice la zi, motiv pentru care vei recomanda serviciile companiei mai departe.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: FocusRent

Comentarii

Cauta

Categorii populare