Comunicate de Afaceri

Reguli pentru exploatarea unui put forat in anul 2017

Exista cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont atunci cand doriti exploatarea unui foraj de alimentare cu apa. Prin respectarea acestor sfaturi, veti constata ca intretinerea acestor foraje puturi apa se va desfasura foarte usor. De asemenea, daca veti tine cont de aceste sfaturi, nu va trebui sa interveniti cu operatiunile caracteristice de tipul denisiparii, decolmatarii sau perierii filtrelor decat la perioade foarte mari de 10-50 de ani.

Sfaturi pentru exploatarea si intretinerea unui put forat

Imediat dupa ce ati preluat forajul, trebuie sa pompati cat mai multa apa, o perioada cat mai lunga de timp. Acviferul va curge in pamant intr-o anumita directie. In forajul dumneavoastra va avea loc un transport de apa. Pentru a afla de cat timp veti avea nevoie pentru aceasta operatiune, va trebui sa tineti cont de mai multe aspecte. Recomandat ar fi ca atunci cand faceti aceste foraje pentru puturi sa efectuati zilnic cateva pompari a cate 1-2 ore.

Ar trebui sa minimalizati pe cat posibil numarul de cicluri de oprire si pornire. De asemenea, este necesar ca debitul pompei sa fie de cam 4l pe secunda. Ideal ar fi sa optati pentru o pompa care sa va ofere confortul dorit de voi. Nu ar trebui niciodata ca numarul de cicluri zilncie sa fie mai mare de 20.

Sistemul de forare de puturi ar trebui sa includa si un furtun de refulare. Ar trebui sa evitati folosirea unui furtun cu un diametrul mai mare. Viteza apei va scadea odata cu diametrul furtunului. Exista posibilitatea ca anumite particule sa nu poata fi ridicate la suprafata. De aceea, ar trebui mereu sa tineti cont de acest aspect.

Daca furtunul este mai subtire, se va reduce debitul pompei. Nu va avea de suferit nici pompa si nici forajul, de aceea ar trebui sa apelati la un astfel de furtun cu un debit mai mic.

Puteti apela oricand la o firma specializata pe aceasta activitate de foraj put de apa. O astfel de firma va veni in ajutrul vostru, oferindu-va toate sfaturile de care aveti nevoie pentru a putea obtine niste rezultate foarte bune. Veti constata ca o astfel de firma isi va face treaba foarte bine si va veti putea bucura de principalele beneficii oferite de ea.

Nu stiti unde puteti gasi o firma care executa foraje? Puteti solicita o oferta pe http://www.forajeputurileo.ro/foraje-puturi-apa

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Cauta

Categorii populare