Comunicate de Afaceri

Scapa de celulita cu aceste sfaturi utile

Cum sa combateti celulita este probabil una dintre cele mai frecvente intrebari estetice in randul femeilor. Preocuparea sa depaseste problema frumusetii: coaja de portocala urata este o problema dermatologica care afecteaza un procent mare din sexul feminin. Conde.ro va ofera cateva sfaturi despre tratamentele si schimbarile de obiceiuri care va pot ajuta sa va imbunatatiti aspectul pielii si sa castigati sanatate in picioare, fese si solduri.

Pentru a preveni problema, primul lucru pe care trebuie sa-l stim este ce este celulita: este o tulburare endocrina-metabolica foarte frecventa. Este o patologie care implica tesuturile pielii, inclusiv adipocite, microcirculatie arteriala, venoasa si limfatica.

Originea sa este multifactoriala: factori genetici, rasiali, hormonali si circulatori influenteaza, printre altii. Si creste datorita tulburarilor de alimentatie, datorita consumului de substante precum cafea, tigari si alcool, datorita sedentarismului, datorita utilizarii unor medicamente etc. Exista diferite tipuri de celulita si fiecare are un tratament diferit.

Cum sa scapi de celulita

Daca vrem sa rezolvam aceasta afectiune, trebuie sa facem unele schimbari in rutina zilnica si in alimentatie. Nu este necesar sa renuntam la ciocolata, alcool sau inghetata pentru totdeauna, dar trebuie sa reducem consumul acestor produse, concomitent cu cresterea activitatii fizice si a unei bune hidratari.

Picioarele sunt de obicei zona corpului cea mai afectata si, pentru a ascunde problema, unele femei ajung la extremul de a-si modifica garderoba. Este o masura nefericita: idealul este sa ne iubim pe noi insine asa cum este si daca ceva ne face sa ne simtim bine, puneti in aplicare cateva schimbari pentru a incerca sa eliminati micile gauri din locurile in care urati sa le vedeti ... Dar stiind ca omul corpul este foarte departe de stereotipurile revistelor!

In principiu, putem lua unele masuri precum utilizarea de creme anticelulitice sau masaje, dar este esential sa stim ca niciun produs nu rezolva problema daca nu ne schimbam obiceiurile. Daca doriti sa eliminati celulita, va trebui sa atacati intreaga problema.

Nutritia este punctul de plecare: o alimentatie buna este un factor cheie.

Exista cateva masuri suplimentare pe care le putem lua pentru a combate problema acasa. Pe langa imbunatatirea dietei si adaugarea activitatii fizice la rutina noastra, putem aplica cateva tehnici care ne vor ajuta sa atingem obiectivul de a reduce imperfectiunile pielii.

Masajele sunt una dintre principalele recomandari atunci cand vorbim despre reducerea pielii cu coaja de portocala. O putem face folosind mainile noastre sau chiar sa obtinem un masaj ceva mai profesionist. O alta alternativa este utilizarea cremelor sau a unor unguente.

Putem pregati un scrub folosind ceea ce avem in bucatarie. Cele mai multe remedii casnice folosesc combinatii simple de produse granuloase si ulei.

Unul dintre cele mai populare este exfolierea de cafea si zahar de casa. Principalul sau avantaj este ca imbunatateste metabolismul grasimilor din organism si ajuta la eliminarea excesului de lichid din piele.

Pentru a-l prepara, amestecam boabele de cafea cu zaharul negru si o nota de ulei. Apoi, aplicam amestecul pe zonele afectate. La terminare, clatim preparatul cu apa.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dumitru Cristian

Comentarii

Cauta

Categorii populare