Comunicate de Afaceri

Sfaturi de la clientii cu reclamatii pentru Grădinamax - Ce NU trebuie să faci în grădina ta de legume

Dacă ai puțin spațiu în curte, ar fi și păcat să nu ai o mică grădină de legume. Este ceva deosebit să culegi legume din propria grădina, pe care le-ai crescut chiar tu. Au un gust deosebit, ce nu se compară cu nimic altceva. Poți să îți comanzi toate semițele necesare acasă, cu ajutorul echipei de la Grădinamax, ce oferă o gamă largă de opțiuni. De la legume la plante aromatice și fructe, toate sunt disponibile la Grădinamax. Nu te lăsa descurajat(ă) de Grădinamax reclamații, deoarece semințele sunt de cea mai bună calitate. Dar, chiar și așa, nu te poți baza în întregime pe semințe. Sunt anumite lucruri pe care trebuie să le faci, sau să le eviți, pentru a avea o grădină de legume frumoasă și productivă.

Așadar, toată lumea vorbește despre ce trebuie să faci în grădina de legume, și mai puțin despre lucrurile pe care nu trebuie să le faci. Deci, atunci când vine vorba de Grădinamax reclamații, ar trebui să ai în vedere și faptul că poate unii posesori de grădină nu cunosc aceste aspecte. De aceea venim în întâmpinarea ta cu un set de sfaturi, menite să îți aducă la cunoștiință tot ce trebuie să eviți pentru a te bucura de grădina de legume mult visată.

  • Nu uda în fiecare zi

Deși este adevărat că plantele din grădina au nevoie de multă apă pentru a crește, este greșit să presupui că trebuie udate zilnic. Evită să cazi în această capcană. Plantele dintr-o grădină udată zilnic devin dependente de tine, deoarece vor dezvolta rădăcini superficiale ce nu le vor ajuta să reziste în perioade mai uscate și călduroase. Apoi, udarea în exces poate duce la putrezirea plantelor, iar acestea pot ajunge să nu producă nici fructe.

Cel mai bine este să uzi o zi pe săptămână, iar atunci când o faci, să te asiguri că uzi consistent, oferind 2 până la 4 centimetri de apă plantelor tale, dacă aceasta nu a fost oferită de ploi.

 

  • Nu ignora colțurile umbroase

Aceasta este o greșeală frecventă, deoarece mulți dintre noi consideră că nu se pot crește plante în zonele în care predomină umbra. În realitate, poți profita mai mult de spațiul de grădină, chiar și acolo unde este umbră, și să crești o varietate de plante, dacă le alegi corect. De exemplu, salata și broccoli cresc de minune în zone cu umbră, ceea ce te va ajuta să umpli cu succes și aceste zone. Vei observa că Grădinamax reclamații nu se referă la semințele de legume și verdețuri, deci comandă cu încredere pentru că vor oferi producția dorită.

  • Nu folosi îngrășăminte sintetice

Deși sunt mai accesibile ca preț și sunt recomandate de către producători și culturilor de legume, îngrășămintele sintetice ar trebui evitate în grădinile cu legume, deoarece acestea conțin ingrediente ce sunt dăunătoare pentru plante și pentru sănătatea ta. Este mult mai indicat să folosești îngrășăminte naturale, precum compostul sau gunoiul de grajd. Poți obține compost din resturile vegetale ce rămân după pregătirea meselor, aici intrând și cojile de ou. Deci, nu le arunca, ci găsește-le un loc, un recipient mai încăpător mai degrabă, unde le poți transforma în compost.

  • Nu folosi pesticide

Folosirea pesticidelor în grădina de legume trebuie evitată din mai multe motive. În primul rând, pesticidele nu omoară doar dăunătorii, ci și insectele care sunt benefice pentru grădină. De exemplu, albinele ajută cu polenizarea, transformând florile în fructe și legume. Gărgărița se hrănește cu afide și alte insecte ce sunt dăunătoare plantelor. În plus, poți face chiar tu pesticide naturale, cu ingrediente simple, ce sunt eficiente și sigure atât pentru tine, cât și pentru micile insecte care ajută la grădină.

  • Nu planta în sol golaș

Cum adică să nu plantezi în sol? Acest lucru poate fi destul de bulversant, la o primă vedere. Da, trebuie să plantezi în sol, dar nu într-un sol golaș. Mai întâi trebuie să tratezi solul cu materie organică, astfel încât solul să fie bogat, sănătos și hrănitor pentru viitoarele plante. Așadar, împrăștie compost sau gunoi de grajd cu câteva luni înainte de a planta ceva în grădină, pentru a acorda timp formării unui microbiom adecvat.

  • Nu ignora buruienile

Plantele din grădină pot fi cu ușurință sufocate de buruiene, care au o creștere mult mai rapidă. Apoi, buruienile lăsate la voia întămplării vor consuma nutrienții din sol, ceea ce va face ca plantele tale să fie mult mai firave și mai puțin productive. Deci, îndepărtează buruienile cât sunt încă mici, pentru că așa asiguri o creștere nestingherită a plantelor din grădină.

  • Nu lăsa loc gol

Chiar dacă nu vrei să plantezi peste tot în grădină, nu este indicat să lași zone cu sol gol deoarece acestea pot cădea pradă eroziunii provocate de vânt și ploaie. Cu alte cuvinte, aceste zone se pot transforma într-o gură de scurgere pentru apa cu substanțele nutritive din sol, substanțe ce ar trebui să ajungă la plantele tale. Astfel, fie plantezi ceva, fie folosești spațiul gol pentru formarea mulciului. Oricare variantă alegi, nu lăsa solul expus.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: A.I. On Web

Comentarii

Cauta

Categorii populare