Comunicate de Afaceri

Sfaturi pentru a fi cat mai eficienti in transportul cerealelor

Trebuie acordata o mare atentie pentru ca transportul de cereale sa ajunga la destinatie in cele mai bune conditii pentru a respecta un contract transport cereale , acest timp de transport nu poate sub nici un fel  sa fie expus la soare sau ploaie pentru o lunga perioada de timp.

Aflați cum să fiți mai eficienți în transportul cerealelor:

  1. Alege o remorcă de transport potrivită

In Transportul de cereale trebuie luate tot timpul masuri de precautie iar una din ele este alegerea unei remorci adecvate pentru acest timp de transport.

Remorca trebuie sa fie bine structurara, inchisa si acoperita cu o prelata pentru a se evita pierderile de cereale, deasemenea sa pot transporta saci, baloti sau chiar cutii si in tot acest proces de transport incarcatura sa fie protejata.

Un alt aspect de care trebuie tinut cont este acela ca dimensiunile, caracteristicile și capacitatea de încărcare a vehiculului sunt factori foarte importanți în acest proces.

  1. Planificare logistică

La un transport de cereale pentru a evita orice tip de pierdere este foarte important sa planificati cea mai buna logistica si astfel sa rescpecte contractul pentru transportul de cereale agreat.

In cadrul companiei dvs, managementul logistic trebuie să știe foarte clar ce tip de cereale ar trebui să plece pentru distribuție, ce cantitate, ziua plecării, ce vehicul/vehicule va face transportul etc.

Informatii de mai sus permit echipei logistice sa planifice cel mai bun tip de transport.

  1. Atenție la sezonalitățiile produselor

Un transport reusit de cereale trebuie sa tina seama de anumiti factori precum; tipul de produs transportat, caracteristici, sezonalitatea.

Pentru ca logistica sa fie eficienta de la inceputul procedurii de transport si pana la final, fluxul de informatii sa fie controlate cat mai bine.Trebuie tinut cont de asemenea de alti factori ca temperatura sau umididate.

  1. Verificați incarcatura

Vehiculul care face transportul cerealelor trebuie sa fie inchis si sigilat incat sa nu existe modificari a calitati produselor transportate.

De asemenea trebuie verificata si daca structura și podeaua sunt potrivite pentru greutatea și tipul mărfurilor transportate.

Pentru ca cerealele sa nu fie compromise in timpul transportului de umiditate sau caldura, masina trebuie sa fie cat mai bine sigilata.

Incarcatura transportata nu trebuie sa intre in contact cu apa provenita atunci cand ploua pentru a evita apariția microorganismelor dăunătoare boabelor de cereale.

  1. Folositi prelată pentru transportul mărfuri în vrac

Pentru transportul cererealor vrac, prelatele au un rol foarte important, pe langa ca ele protejeaza incarcatura, ii ofera soferului siguranta ca nu va fi amendat sau sa riste alte sanctiuni.

  1. Alege cea mai potrivita ruta de transport

Este important sa se defineasca destinatia produselor si ruta care a fost aleasa pentru transportul final in cele mai bune conditii.

  1. Folosește tehnologia în avantajul tău

Pentru a optimiza cat mai bine logistica, producătorii trebuie să utilizeze tehnologii precum sistemele de management integrat, care ajută la monitorizarea tuturor etapelor lanțului de producție. Exista software-uri care permit verificare in timp real a traseelor,consumului,capacitatea rezervorului,etc.

Cu aceste tehnologii disponibile in ziua de azi, puteti să gestionați toate comenzile, să controlați stocurile, să monitorizați rutele de transport, să selectați cele mai potrivite echipamente și să utilizați măsurători precise ale carburantului.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: login promotion srl

Comentarii

Cauta

Categorii populare