Comunicate de Afaceri

Terenurile de tenis cu gazon artificial

Tenisul este recunoscut ca un sport internaţional popular, cu jucători din diferite părţi ale lumii. Este bine cunoscut faptul că se numără printre numeroasele sporturi majore, cum ar fi voleiul şi fotbalul. Singurul lucru pe care aceste sporturi deosebite îl au în comun sunt diferitele tipuri de terenuri de joc pe care participa sportivii.
Gazonul artificial este doar una dintre puţinele tipuri de terenuri de joc. Terenurile de tenis pot varia de la zgură, suprafaţă dură, până la tartan şi gazon. În trecut, sportivii profesionişti au jucat pe terenurile de iarbă, acestea fiind primele tipuri de terenuri de tenis apărute. Aceste terenuri din gazon necesită cosire şi udare consecvente, care, prin urmare, sunt mult mai costisitoare de întreţinut. Soluţia cea mai ideală pentru întreţinerea sa scumpă este de a opta pentru gazon artificial şi de a construi teren de tenis cu acest tip de suprafaţă.

În plus faţă de inexpensivitatea gazonului artificial, acesta poate rezista unei perioade lungi de utilizare. Spre deosebire de gazonul natural, gazonul artificial de tenis poate dura o viaţă şi necesită mult mai puţină întreţinere decât cel natural. Nu este nevoie de udare sau de cosit în mod consecvent, ceea ce duce la costuri mai mici pentru utilizarea apei. Un alt avantaj al gazonului artificial de tenis este că acesta este accesibil în mod excepţional pentru oricine, nu doar pentru sportivii profesionişti.

Un avantaj suplimentar al gazonului artificial este întreţinerea pantofilor de tenis, mai ales dacă jucaţi în mod regulat. Cu gazonul artificial de tenis, pantofii de tenis nu se vor murdari sau nu vor reţine petele. Aceasta înseamnă pantofi de tenis mai rezistenţi, care pot acumula mai mulţi “kilometri” de timp de joc. În plus, gazonul artificial are capacitatea de a se usca în mod drastic mai repede decât gazonul natural. Tenisul pe gazonul artificial nu absoarbe apă după ce a plouat şi are un sistem bun de drenaj. Chiar şi după roua de dimineaţă sau după perioade lungi de ploaie, veţi putea juca aproape imediat. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că veţi putea să jucaţi pe tot parcursul anului, fără a fi nevoie să vă preocupaţi de efectele ulterioare ale condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Cele mai obişnuite terenuri de tenis pe care se joacă sunt terenurile dure din cauza suprafeţei lor dure, comparativ cu cea a celorlalte suprafeţe. Mulţi jucători de tenis preferă terenuri dure din cauza caracteristicilor modului în care mingea reacţionează cu podeaua. Când mingea atinge suprafaţa jucătorului din partea opusă, el poate estima cu exactitate timpul şi viteza pe care o primeşte.
Celelalte tipuri de suprafeţe sunt mai greu de estimat, iar mingea ajunge la celălalt jucător mai lent, ducând la un timp de reacţie mai lent. Un plus imens la gazonul artificial este acela că poate imita caracteristicile terenurilor dure. Aceste caracteristici sunt aderenţa suprafeţei, senzaţia naturală de sub picior şi timpul de reacţie. Există multe tipuri de gazon artificial de tenis care se pot adapta la nevoile dvs. specifice de pe terenul de tenis, motiv pentru care gazonul artificial de tenis este înlocuitorul perfect.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atlas Sport

Comentarii

Cauta

Categorii populare